Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kate Brian: Private

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Kate BrianUdskriv anmeldelsen • 4. september, 2009

privateDet er ikke nemt at være den nye.

Især ikke på det prestigefyldte Easton Academy. Femtenårige Reed har vundet et stipendium til kostskolen. Her har hun muligheden for at blive en del af den sofistikerede elite i samfundets top. Der er bare et problem: Alle de andre er mere tjekkede, mere selvsikre og meget rigere, end Reed i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.
Hun kommer selv fra en søvnig grå by i Pennsylvania. Livet har været hårdt ved Reed; hendes mor er alkoholiker og egoistisk. Heldigvis har Reed sin far – uden ham ville hun ikke have klaret det. Reed har altid været en enspænder. Det var nemmest. Så skulle man ikke have nogen med hjem. Men da hun starter på Easton, lover hun sig selv, at det skal være anderledes. Hun vil have veninder.
Og helst Billings-pigerne. De er øverst i hierarkiet – de smukkeste og mest intelligente piger. Reed sætter sig for at blive en del af den magtfulde klike. Koste, hvad det vil. Men det bliver meget dyrere, end hun lige regner med.
Og så er der Thomas. Lækre Thomas, som på magisk vis falder for Reed. Er han nu også den, han giver sig ud for at være?
Som om det ikke er nok, så har Reed også flere af lærerne på nakken. Men ikke på et eneste tidspunkt ønsker Reed sig hjem.

Hvis det ikke gik godt i alle fag, var mine dage talte. Jeg tænkte på Billings og min eftermiddag med pigerne. Jeg tænkte på Thomas. Jeg tænkte på alle de ting, jeg ville miste, hvis jeg lavede ged i det her.
Så tænkte jeg på min mor. På min gamle skoles grå vægge. På den intethed, jeg ville være nødt til at vende tilbage til. Jeg kunne ikke vende tilbage. Jeg stirrede ned på omslaget af mit kladdehæfte, mens Barber gik frem og tilbage mellem bordene, og brugte hele min viljestyrke på ikke at betragte hans færd. Og så faldt hans skygge på mit bord. Jeg holdt vejret.

Private er bog nummer et i serien om Reed. Og den kommer lovende fra start. Plottet er måske ikke det mest originale, men det fanger alligevel. Hovedpersonen Reed overrasker gang på gang, og det gør hende virkelig. Hendes søgen efter et sted at høre til får hende til at gøre ting, som man krummer tæer over. Og det er rørende. De rige tøser er en smule stereotype. Det samme er kæresten Thomas. Men alligevel virker det. God underholdning og lidt at tænke over. Og man glæder sig helt sikkert til at læse efterfølgeren Lukket fest.

Er du til Gossip Girl, vil du også elske Private.

Private-bøgerne har inspireret til en tv-serie af samme navn. Se mere her: http://www.privatenovels.com/

Private, skrevet af Kate Brian. Oversat af Helle Schou Kristiansen. Carlsen 2009. 208 sider. Kr. 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (11 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. […] at læse de første to bøger i serien: Private og Lukket […]

  2. denne serie er såååååååå fantastisk. ALLE og jeg mener ALLE burde seriøst læse den. Den er så overdrevet god og spændende at jeg læste 3 bøger på 3 dage (!) så skal man fandme også være betaget…. 😀

  3. WOW just what I was looking for. Came here by searching
    for professional pest control