Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Katarina von Bredow: Alt for forelsket

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Katarina von BredowUdskriv anmeldelsen • 2. juni, 2006

Katarina von Bredow: Alt for forelsketFantastisk og rørende bog om det umulige valg mellem kærlighed og venskab.

Lad mig slå det fast med det samme: jeg er vild med denne bog. Da jeg havde læst den, læste jeg den igen med det samme, og selv da den var lagt væk, måtte jeg alligevel lige snige mig til at læse de bedste kapitler en gang til.

Alt for forelsket handler om Katrin, som starter i 9. klasse sammen med sin allerbedste veninde Frida. De to piger er uadskillelige, og første skoledag er fyldt med gensynsglæde og spænding på grund af Adam, en ny dreng som starter i klassen.

Frida, som er flot og selvsikker, falder straks for Adam og beslutter, at han skal være hendes kæreste. Katrin hjælper Frida med planerne for at score Adam, mens hun i al hemmelighed er bange for at miste Frida til en kæreste. Frida gør, hvad hun kan for at få Adams opmærksomhed, men overraskende nok lader han ikke til at være interesseret.

Katrin og Adam mødes en dag i parken og finder hurtigt noget at snakke om. De opdager, at de har noget til fælles. Katrins fars kæreste Marie har lige forladt familien, og det har fået Katrin til at tænke på sin mor, som forlod dem, da Katrin var lille. Adam bor alene med sin mor og forstår, hvordan Katrin har det, og det knytter dem sammen.

Adam og Katrin bliver forelskede, men Katrin kan jo ikke være sammen med Adam, for han er jo Fridas. Hvordan kan Katrin vælge mellem Frida, som hun ikke kan leve uden og Adam, som hun elsker og længes efter. Hvordan vælger man mellem kærlighed og venskab??

Katarina von Bredow har skrevet en række ungdomsbøger, som alle tager de store, umulig følelser op og på fantastisk vis beskriver den forbudt kærlighed. Hun forstår at skrive bøger, som man ikke glemmer. Hendes bog Søskendekærlighed fra 1991 står som en lysende klar stjerne fra min tidlige ungdom, og hører stadig til blandt mine absolutte favoritter.
I Alt for forelsket er problemerne og konsekvenser måske ikke så problematiske som andre af forfatterens bøger. Men Katrins følelser og hendes kamp for at træffe et helt umuligt valg er beskrevet så fint og nuanceret, at man som læser næsten holder vejret for ikke at forstyrre den intense stemning.

Katarina Von Bredow: Alt for forelsketGyldendal, 2006.  

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

13 kommentarer »

 1. Jeg har selv læst bogen, og jeg læste den også lige et par gange til. 🙂 jeg elsker den. Jeg vil gerne læse flere af hendes bøger.

 2. Alt for forelsket lyder rigtig god, tror den skal være min nye vinterlæsning. Jeg leder egentlig efter søskendekærlighed. Jeg læste den for nogle år siden og jeg vil egentlig gerne læse den igen da den var så god, men jeg kan ikke finde den nogen steder. Nogen der ved hvor jeg muligvis kan få fat i den?

 3. Jeg syntes at den er helt vildt go’ og jeg nok også læst de sidste kapitler et par gange 🙂 men jeg syntes den er go’ og kan kun anbefale den til, andre piger.

 4. JEG ELSKER DENNE BOG! jeg har læst den to gange, og den er en af mine favoritter. Den måde hun beskriver hvordan Katrin læges og hungrer efter Adam er .. perfekt. Det er så rørende og så godt skrevet.

 5. elsker elsker elsker den!!
  Jeg har læst den flere gange,
  og den er en af mine yndlingsbøger.
  Jeg kan kun anbefale den, Katarina von Bredow skriver utrolig godt!

 6. EN SUPER GOD BOG!
  Den spændende og hyggeligt,
  selv for en teenager der ikke er den store læsehest.

 7. Jeg synes bare at Alt For Forelsket bare er den bedste bog jeg har læst indtil videre. 🙂 Alle de tanker og følelser Katrin har, synes jeg bare er så spændene. Jeg vil meget gerne anbefale den. Katarina von Bredow skriver bogen super, super godt!

 8. Jeg er så vild med den bog! Jeg har lige læst den færdig her idag og jeg kunne bare ikke få mig selv til at lægge den væk!
  Den er bare så fantastisk god.. Den er så godt skrevet og lever mig sådan ind i den når jeg læser den! Jeg kan bare følge Katrin så godt og jeg er så glad for den ender med hende og Adam sammen, det er bare en super bog! Uden tvivl!

 9. Jeg elsker virkelig også denne bog.. Er lige blevet færdig med den.. Og det er sandt, man lever sig virkelig ind i historien.. Alle de beskrivelser om hvordan hun har det i Adams favn.. Altså.. Man kan jo forstille sig hvor dejligt det er..
  Jeg har også læst den bog der hedder ” Forrådt og Forelsket ” Katarina Von Bredow har også lavet den.. Og den er jo monster god..
  Jeg læser faktisk ALDRIG bøger.. Hader at læse.. De to bøger er nogle a de eneste ” Lange ” bøger jeg nogensinde har læst færdig.. Jeg skal til at lede efter den som hedder ” Den sommer vi klædte os nøgne ” Mener jeg nok hedder .. Glæder mig sygt meget til at læse den.. Jeg Vil af hele mit hjerte anbefale denne bog (-Ogs den anden jeg har læst)..
  Kamii Here is Out.. :’D

 10. Ej.. Den hedder sq da ikke ” Den sommer vi klædte os nøgne” .. Undskyld.. Jeg mener ” Ekpert i at rødme ” UNDSKYLD x’3

 11. elsker alle de tre bøger som katarina har lavet..

  jeg har aldrig kunnet lide at læse men efter at har haft læst ekspert i at rødme er jeg helt vild med at læse nu og mine forældre er bange for ejg bliver sådan en “læsenørd”hahah..

  (:

 12. Den er supergod!!!!!!!!!!

  Fik den anbefalet af en der selv er lidt ligesom Katrin, i hvert fald det der med at tænke, og hun synes også at det er vildt provo!

  Det er en af de bedste bøger jeg har læst.
  Jeg har lige lave boganmeldelse, men det er den ikke rigtig egnet til, da det er svært at beskrive personerne, hvilket de heller ikke gør så meget ud af i bogen.

  Men hvis du nu skal lave en boganmeldelse så lav den ud fra “Den Grå Heks”, “Børnenes Ven” og “Heksen vender tilbage” skrevet af Hjørdis Varmer. De er pisse gode!!

 13. I LOVE IT!!!!! den er super og man bliver suget med ind i bogen lige med det samme… hvis jeg skal være ælig så er det den bedste jeg har læst siden… LANG TID læs den girls!!!