- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Katarina von Bredow: Alt for forelsket

Katarina von Bredow: Alt for forelsketFantastisk og rørende bog om det umulige valg mellem kærlighed og venskab.

Lad mig slå det fast med det samme: jeg er vild med denne bog. Da jeg havde læst den, læste jeg den igen med det samme, og selv da den var lagt væk, måtte jeg alligevel lige snige mig til at læse de bedste kapitler en gang til.

Alt for forelsket handler om Katrin, som starter i 9. klasse sammen med sin allerbedste veninde Frida. De to piger er uadskillelige, og første skoledag er fyldt med gensynsglæde og spænding på grund af Adam, en ny dreng som starter i klassen.

Frida, som er flot og selvsikker, falder straks for Adam og beslutter, at han skal være hendes kæreste. Katrin hjælper Frida med planerne for at score Adam, mens hun i al hemmelighed er bange for at miste Frida til en kæreste. Frida gør, hvad hun kan for at få Adams opmærksomhed, men overraskende nok lader han ikke til at være interesseret.

Katrin og Adam mødes en dag i parken og finder hurtigt noget at snakke om. De opdager, at de har noget til fælles. Katrins fars kæreste Marie har lige forladt familien, og det har fået Katrin til at tænke på sin mor, som forlod dem, da Katrin var lille. Adam bor alene med sin mor og forstår, hvordan Katrin har det, og det knytter dem sammen.

Adam og Katrin bliver forelskede, men Katrin kan jo ikke være sammen med Adam, for han er jo Fridas. Hvordan kan Katrin vælge mellem Frida, som hun ikke kan leve uden og Adam, som hun elsker og længes efter. Hvordan vælger man mellem kærlighed og venskab??

Katarina von Bredow har skrevet en række ungdomsbøger, som alle tager de store, umulig følelser op og på fantastisk vis beskriver den forbudt kærlighed. Hun forstår at skrive bøger, som man ikke glemmer. Hendes bog Søskendekærlighed fra 1991 står som en lysende klar stjerne fra min tidlige ungdom, og hører stadig til blandt mine absolutte favoritter.
I Alt for forelsket er problemerne og konsekvenser måske ikke så problematiske som andre af forfatterens bøger. Men Katrins følelser og hendes kamp for at træffe et helt umuligt valg er beskrevet så fint og nuanceret, at man som læser næsten holder vejret for ikke at forstyrre den intense stemning.

Katarina Von Bredow: Alt for forelsketGyldendal, 2006.