Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Justin Richards: Pukkelryggen

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Justin RichardsUdskriv anmeldelsen • 5. marts, 2008

PukkelryggenEn mystisk pukkelrygget skikkelse overfalder folk – det er endnu en opgave for den usynlige detektiv.

Carlsen er nået til femte bind i serien om Den usynlige detektiv, og den gode linie fortsætter. Har du ikke stiftet bekendtskab med serien, men har en mistanke om, at du godt vil kunne lide en opdateret version af gamle pulp-eventyr blandet med lidt moderne action, så få fat i første bind i serien, Dræberdukkerne.

Denne gang er et cirkus kommet til kvarteret, hvor de fire børn kendt som kanonererne holder til – det er også de børn, der tilsammen udgør den flygtige gådeløser “den usynlige detektiv”. Cirkusset gør det svært for dem at drive deres “forretning”, simpelthen fordi det larmer så meget – men samtidig lader det også til at have bragt en ny og ubehagelig personage til området. Folk bliver overfaldet, og rygtet vil vide, at det er en djævelsk pukkelryg, der står bag.

I vor tid skal Arthur med faderen på weekendophold – hvilket snart viser sig at være mindre behageligt end først antaget. Snart trækker det op til snestorm, og vor helt er alene på hotellet, hvor nogen pønser på at slå ham ihjel. På en eller anden måde hænger det sammen med den usynlige detektivs sager mange år tidligere.

“Pukkelryggen” er endnu et vellykket bind i serien. Richards blander endnu en gang spænding og mystik sammen i rigelige mængder, så det er en fryd at læse. Han formår at gøre det stemningsfuldt, uden det bliver kedeligt – denne gang vil den voksne læser nok have associationer til klassikere som Dr. Jekyll og Mr. Hyde eller Poes Mordene i Rue Morgue, et genkendelsens glimt, som han udnytter til fulde.

Er man allerede i gang med serien, er Pukkelryggen endnu et pletskud. Er man ikke, så er det jo kun en selv, det går ud over.

Næste bind kommer for resten til at hedde Sjakalgudens spind. Der er grund til at glæde sig.

Justin Richards: Pukkelryggen (Den usynlige detektiv ; 5). Carlsen, 2008. Oversat af Asbjørn Skytte efter Faces of Evil. Forside: Peter Snejbjerg.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.