Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jens Smærup Sørensen: Astrid

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Jens Smærup SørensenUdskriv anmeldelsen • 19. oktober, 2004

Jens Smærup Sørensen: AstridEn både gribende, sørgelig og fandenivoldsk historie om kærlighed, det at miste – og at skulle leve livet på trods.

Erik er, som han selv siger: ”en nogenlunde veltilpasset gymnasiast, udstyret med kæreste og venner, i det store og hele tålelige kammerater. Dertil kernefamilien med en ikke alt for nærig far plus eftergivende mor plus ret ordentlig lillebror”.
Kæresten hedder Astrid, og hende er han meget glad for. Bedste venner i gymnasiet er Tøger og Bianca. En aften dukker Tøger op hjemme hos Erik. Bianca er taget til København på eventyr med den foredragsholder, de den selv samme dag har haft på gymnasiet. Tøger vil have dem med over og hente hende hjem – og da de bor på Mors, er det en lang tur. Næste morgen tager Erik, Astrid og Tøger af sted i Eriks mors bil. Da de når nedomkring Vejle Fjord broen, ligger tågen tæt, og i et splitsekund bliver de involveret i en bilulykke med katastrofale følger.

Dette sker altsammen i de første to afsnit. De efterfølgende 22 kapitler veksler mellem Eriks skildring af Astrid og kærligheden til hende – en stærk følelse men ikke uden jalousiens kvaler – og hans fuldstændigt ændrede liv efter ulykken. Venner og familie reagerer forskelligt på hans situation – de fleste med overbeskyttende omsorg. Erik selv skriver på sin nye smarte computer – med sort humor – for at lette sine tanker. Bianca med sit politiske engagement og en indvandrerpige med tørklæde kommer til at spille en rolle i Eriks liv. Man skal koncentrere sig lidt om disse skift i tid, men det betaler sig at holde ud.

Det er en rigtig god bog: vedkommende, troværdig, velskrevet og trods alvoren også med en befriende humor. Den kan ikke anbefales nok.

Jens Smærup Sørensen: Astrid. Dansklærerforeningen (Frit for fantasi). 2004

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (20 stemmer)
Loading...

15 kommentarer »

 1. Udfatteligt så mange stavefejl I kan diske op med og desuden er det I har skrevet slet ikke til at forstå….!

  Kæmpe skuffelse fra min side, siger jeg bare 🙁

 2. Du kan få et job på fortællingen.dk når som helst som korrekturlæser!
  Det er ulønnet 🙂

 3. Jeg tror, der er en naturlov, som siger, at man SKAL lave en stavefejl, når man påpeger andres 🙂

 4. Vi skal helt sikkert passe på at excellere i fremmedord, som vi ikke er kompentente til at definere, da vi risikerer at abstrahere fra de relevante realiteter. Anyway – rigtig god beskrivelse af bogen ellers…

 5. Har læst bogen. Lad vær og køb den, den er virkelig elendig. Forfatteren har op til flere steder i bogen valgt at skrive som om han var master yoda fra star wars. Se side 55 øverst. Forfatteren har tydeligvis brug for en psykolog!!!!!!!

 6. Har lige læst bogen her i sidste uge, den er virkelig forvirrende at forstå. Jeg kan kun råde folk til ikke at købe den.

 7. vi er lige blevet tvunget til at læse den i skolen, og jeg er enige med jer, jeg syntes den er elendig, men efterhånden som vi fik snakket om den på klassen syntes jeg den blev lidt interessantæ. jeg vil anbefalde den til den type som godt kan lide virkelig at tænke handlingen igennem er er god til og komme om bag sproget og finde den dybere mening.

 8. Good book… I recommend you guys to give it a try. This writer is very good at showing the narrators feelings. I also like the very basic and well writen Storyline. Always something new to discover about the narrator if you dig deeper into the story. I learned a lot about the Dannes through this book. Well done Jens Smærup Sørensen … well done!! keep up the good work. (sorry for the bad spelling)

 9. LORTEBOG – Med et forvirrende sprog!

 10. Jeg vil umildbart påstå at mange af de her overstående negative kommentarer, stammer fra folk der ikke har haft hjernen med mens de har læst. Det kræver en del at følge med i hovedpersonen Eriks forvirrede tanker. Hvor man aldrig helt ved hvad der er sandt og hvad han opdigter for at få skylden på afstand.
  Bogen kan klart anbefales. Til folk der har lyst til at sætte sig ind i den – er det er must.
  Men som tvungen folkeskolebog er den nok ikke optimal, mens den på højere niveau, gymnasieelle uddannelser, giver et fantastisk indblik i det danske sprogbrug.

 11. Jeg er ikke en af disse negative kommentarer ovenfor, men må give dem ret, bogen er ikke ligefrem en bog jeg ville anbefale til andre, han lege på en psykolog på en helt forkert måde (Altså Jens Sørensen).

 12. Ej, men legit nok… så er den ikke særligt god.

 13. En stjerne herfra. (>;-;)> Y U SUCK SO MUCH <(;-;<) (Rito pls rework Sion)

 14. Svær at forstå.. dårlig bog

 15. Dårlig og svær at forstå