Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jakob Martin Strid : Mustafas kiosk

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Jakob Martin StridUdskriv anmeldelsen • 27. januar, 2009

mustafaskioskVerdens bedste Kom-i-godt-humør bog

Det er lidt fortærsket at udråbe nye bøger til moderne klassikere. MEN, hvis ikke Mustafas kiosk fortjener denne titel, så ved jeg ikke, hvilken bog der gør! Mustafas kiosk udkom i 1999, og siden da har det været en sikker vinder på højtlæsningshylden. For læses højt det skal den og helst igen og igen. Jeg har selv læst den højt så mange gange, at både jeg og mine børn kan recitere flere af rimene forfra og bagfra, lige så tit vi gider – og det gider vi tit.

Mustafas kiosk er charmerende, klam og skøn i vellykket forening. Der er poesi og undervandsbåde. Der er også tønder fulde af snot, stygge møgdyr og ualmindeligt frække sokker. Forfatterens rim og illustrationer går op i en højere enhed. Visuelt er bogen en sjov forening af luft og overblik og et frydefuldt detaljebombardement.

Første udgave af bogen var en høj slank model, flot og dejlig. Men siden er der udkommet en mindre, taske-og lommevenlig udgave, som også fungerer fint. Netop fordi der er så meget luft på siderne, kan den godt overleve formindskningen.

Kan godt humør kommes på bog? Svaret må være: JA!

Vi bringer et eksempel:

En frø begik et bankrøveri
med en kniv og en kotelet
Tog fejl af dørene og flygtede ud
på bankens toilet

Politiet kom og bankede på
-luk op, du skal i brummen
-I får mig aldrig, svarede den
og skyllede sig ud i kummen

Jakob Martin Strid: Mustafas kiosk. Politisk Revy, 1999, 39 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] sidst – det er ikke verdens mest originale slutning (jeg så den sidst i et af versene i Strids Mustafas kiosk), men det skader på ingen måde helhedsindtrykket, og mit hærdede testpublikum var lodret […]