Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Eden Maguire: Beautiful Dead – Summer

Emner: , , , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Eden MaguireUdskriv anmeldelsen • 8. oktober, 2010

Tag med tilbage til Ellerton for tredje gang

Der er nu gået hele fire lange måneder siden Phoenix sidst viste sig for Darina, og hendes liv er derfor et stort tomrum af desperat og endeløs venten:

”I dag. Jeg forestiller mig, at Phoenix står i ladeporten, vendt tilbage fra de døde, tilbage på den anden side. En ild flammer op i mit frosne hjerte. Jeg er i hans arme igen, og denne gang vil jeg aldrig give slip”.

Det faktum, at Darina ikke kan betro sig til nogen, er efterhånden ved at sætte dybe spor på hende både fysisk og følelsesmæssigt – og da ventetiden endelig er forbi, og hun igen er forenet med sin elskede, så har det sin pris at være kæreste med en zombie uden puls eller blod i årerne. Samværet er strengt betinget af, at hun hjælper De Smukke Engle ud på den anden side af det hvileløse limbo, de befinder sig i.

Denne historie er Summers. Skolens smukke, populære og vanvittig talentfulde pige, der betød noget helt særligt for alle, der kendte hende. Summer var spået en stor karriere som sangerinde, inden hun blev offer for en psykopats meningsløse og koldblodige nedskydning for foden af indkøbscentrets rulletrappe. Morderen blev aldrig fundet, og Darina står over for sin sværeste opgave hidtil. For kønne, blide Summer havde ingen fjender.

Var mordet tilfældigt eller var Summer virkelig målet?

Beautiful Dead-serien er et mix af hverdagsproblemer, overnaturlig kærlighed og krimiintriger tilsat et hævnmotiv. Retfærdigheden skal nemlig ske fyldest inden for et år, hvis De Smukke Engle skal blive forløst. Som tidligere nævnt fungerer romantikken i bogen ikke helt for mig. Jeg har svært ved at købe Darina og Phoenix’ store kærlighed, men alligevel er jeg spændt på at læse fjerde og afsluttende bind i serien, hvor det er Phoenix, der står for tur. Der kommer kærligheden for alvor til at stå sin prøve, for hjælper Darina med at sætte Phoenix fri fra limbo, så mister hun ham jo for altid.

Seriens forsider er i en klasse for sig – især dette binds forside er utrolig smuk, indtagende og dragende. Den forestiller Summer siddende med sine englevinger for foden af den rulletrappe, hvor hun blev nedskudt, men for mig er der noget dobbelt i billedet. Det kunne lige så godt være trappen til himlen, hun sidder ved, understreget af det klare lys, der anes for enden af rulletrappen.

Eden Maguire: Beautiful Dead – Summer. Politiken 2010. – 271 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

 1. Den 3. bog i BEUTIFUL DEAD – SUMMER
  (OBS!: bør ikke læses, hvis man ikke har læst bogen, da handlingen skrives heri!)

  Jeg syntes personligt at denne her bog er den BEDSTE af dem alle. Det hele er bare så godt. Og spændingen! Jeg kunne nærmest ikke slippe bogen – jeg læste den på én dag. Jeg var så ked af den ikke var længere.
  Men hold da fast. Jeg syntes at Eden skriver SINDSYG godt. Hun skriver – i min bog – 1000 gange bedre en Stephenie Meyer (som jeg også elsker). Hun skriver mere … Jeg aner ikke hvad jeg skal kalde det? Gribende?
  Jeg syntes at Darina er en sej person, ind i mellem lidt dumdristig (sejt ord?) især i slutningen af bogen. Og jeg syntes at Phoenix er så fantastisk. Jeg kan godt lide deres kærlighed får et lille knæk i bogen, da Phoenix lyver om Logans død.
  Jeg fik mange choks undervejs, ting som da Logan døde. Jeg tudede; af en eller anden grund kunne jeg sindsyg godt lide ham.
  Ham der JakB – han var creepy, men da dræbte sig selv. Jeg må indrømme jeg lige havde tårer i øjnene. Han var sindssyg, men han elskede Summer så meget, at han ville dræbe sig selv for hende! Så romantisk!
  Jeg havde hele tiden troet at JakB dræbte Summer, men så fik jeg et chok da den virkelige morder var Ezra. Argh! Han var lidt “ku-ku” Og endda en dobbelmorder. Han dræbte både Logan OG Summer. Jeg kunne på en måde alligevel godt lide ham … Han er den typiske nørd, som ingen kan lide og ender med at dø 🙁
  Bogen var perfekt. Den bedste i serien (har sagt det, men siger det igen!) Jeg må indrømme at Darinas og Phoenix kærlighed kan være lidt … for meget? Jeg kunne faktisk 1000 gange bedre lide Logan, end Phoenix!
  Go Team Logan!

  Men hold fast jeg glæder mig, til bog 4 udkommer. Fordi der skal Phoenix opklare sit mord. Jeg er sikker på jeg kommer til at tude!