Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Dennis Jürgensen: Dystopia

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Dennis JürgensenUdskriv anmeldelsen • 3. februar, 2009

dystopiaEn dansk fantasy-klassiker i ny og flot indpakning.

Dystopia udkom første gang i 1989, og i løbet af de sidste 20 år er den blevet læst af rigtig mange. Nu er den også, langt om længe, blevet læst af mig. Det er jeg rigtig glad for. Det er dog ikke den oprindelige udgave, jeg har læst, men en ny og revideret, der kom i 2008. Den skulle efter sigende være en lettere opstrammet version af den oprindelige roman, men hvordan og hvorledes i detaljer kan jeg ikke udtale mig om, da jeg kun har læst den nye.

Dennis Jürgensen skrev fantasy, før det blev det hotteste hotte – og det gjorde han rigtig godt. Fortællingen i Dystopia er klassisk, fantasifuld og spændende. Den vinker, smiler og kaster håndtegn til sine “forgængere”. Men den gør det uden at plagiere. Den har sit eget fine liv.

Vi følger i romanen en flok skabninger på en klassisk rejse ud for at bekæmpe det onde og bringe lyset og det gode tilbage til landet Dystopia. De centrale figurer er de to mennesker og tronarvinger, Cirena fra Frier og Karano fra Lumber. De havner begge i Smalbjergsriget, hvor de, i deres jagt på bl.a. hinanden, støder på en flok Eudaimoner fra Lurk. Eudaimonerne lever et roligt og harmonisk liv, hvor de med al magt prøver at lade, som om intet er ved at forandre sig – men det er det!

Menneskene, eudaimonerne og de andre væsner, der dukker op, starter alle som fremmede og/eller fjender, men i deres fælles kamp bliver de forenet og lærer en masse nyt om hinanden, verdens sande tilstand og ikke mindst sig selv. Ikke meget er, som de umiddelbart troede. Nogle er blevet bedraget, andre har bedraget sig selv.

Læsere med hang til eventyr, overraskelser og forfattere der godt tør slå ud med armene, vil elske Dystopia – god rejse!

Dystopia kan også downloades som lydbog fra Netlydbog.dk

Dennis Jürgensen: Dystopia. 2. udgave, 2008. Omslag: Christian Guldager og Stefan Rosenbech. Tellerup, 635 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

6 kommentarer »

 1. Kan kun tilslutte mig anbefalingen af Dystopia, som måske er en af DJ’s bedste romaner.

 2. Tak for den flotte anmeldelse 😉

  En lille rettelse:
  — — —
  Den skulle efter sigende være en lettere opstrammet version af den oprindelige roman, men hvordan og hvorledes i detaljer kan jeg ikke udtale mig om, da jeg kun har læst den nye.
  — — —
  Ovenstående er forkert – den nye udgave er lavet ud fra indholdet af den gamle, så historien/indholdet er altså 100% ens.
  Det er kun omslaget, og kolofonen der er ændret 😉

 3. Tak for info, Harald.
  Altid rart med vågne læsere!

 4. […] af, at det rent faktisk var sjovt at læse bøger. Siden skrev Dennis blandt andet klassikeren Dystopia og Balladen om den forsvundne mumie (Freddie-serien), hvor han kombinerede humor og gys. Igen en […]

 5. Fed bog, enhver dreng,eller pige, fra alderen 11-15, burde læse bogen. Jeg læste den da jeg var 12, og det er stadig den bedste bog, nogensinde. Har læst masser af DJ’s bøger, men kan roligt sige at det er hans bedste værk. 😉
  Jeg er ret sikker på at jeg har den nye udgave, så jeg håber der ikke er nogle fejl, selvom jeg har opdaget et par fejl 🙂

 6. *stavefejl xD