- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Dennis Jürgensen: Dystopia

dystopiaEn dansk fantasy-klassiker i ny og flot indpakning.

Dystopia udkom første gang i 1989, og i løbet af de sidste 20 år er den blevet læst af rigtig mange. Nu er den også, langt om længe, blevet læst af mig. Det er jeg rigtig glad for. Det er dog ikke den oprindelige udgave, jeg har læst, men en ny og revideret, der kom i 2008. Den skulle efter sigende være en lettere opstrammet version af den oprindelige roman, men hvordan og hvorledes i detaljer kan jeg ikke udtale mig om, da jeg kun har læst den nye.

Dennis Jürgensen skrev fantasy, før det blev det hotteste hotte – og det gjorde han rigtig godt. Fortællingen i Dystopia er klassisk, fantasifuld og spændende. Den vinker, smiler og kaster håndtegn til sine “forgængere”. Men den gør det uden at plagiere. Den har sit eget fine liv.

Vi følger i romanen en flok skabninger på en klassisk rejse ud for at bekæmpe det onde og bringe lyset og det gode tilbage til landet Dystopia. De centrale figurer er de to mennesker og tronarvinger, Cirena fra Frier og Karano fra Lumber. De havner begge i Smalbjergsriget, hvor de, i deres jagt på bl.a. hinanden, støder på en flok Eudaimoner fra Lurk. Eudaimonerne lever et roligt og harmonisk liv, hvor de med al magt prøver at lade, som om intet er ved at forandre sig – men det er det!

Menneskene, eudaimonerne og de andre væsner, der dukker op, starter alle som fremmede og/eller fjender, men i deres fælles kamp bliver de forenet og lærer en masse nyt om hinanden, verdens sande tilstand og ikke mindst sig selv. Ikke meget er, som de umiddelbart troede. Nogle er blevet bedraget, andre har bedraget sig selv.

Læsere med hang til eventyr, overraskelser og forfattere der godt tør slå ud med armene, vil elske Dystopia – god rejse!

Dystopia kan også downloades som lydbog fra Netlydbog.dk

Dennis Jürgensen: Dystopia. 2. udgave, 2008. Omslag: Christian Guldager og Stefan Rosenbech. Tellerup, 635 sider.