Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Dave Barry & Ridley Pearson: Peter Pan og stjernefangerne

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Dave Barry, Ridley PearsonUdskriv anmeldelsen • 7. februar, 2009

pepeterpanstjernefangerneHar du nogensinde tænkt på, hvordan Peter blev til Peter Pan? Få svaret i Peter Pan og stjernefangerne.

Peter er en ganske almindelig forældreløs dreng. Han er vokset op på børnehjem, sammen med andre drenge. Lederen af børnehjemmet har besluttet, at Peter og fire andre drenge skal til Rundoon, hvor drengene skal tjene som slaver for den onde kong Zarboff II. De bliver sat på et skib ved navn Ønskeøen. En gammel skude med den sure Kaptajn Slink. Peter har kun ét i hovedet – at stikke af. Men hvordan gør man lige det, når man er fanget på det åbne hav.
Ombord er også pigen Molly. Hun ved noget om kisten, som bliver bevogtet døgnet rundt. Hvad er der i den? Og hvordan kan den få rotter til at flyve? Og hvorfor er Kaptajn Slink så hemmelighedsfuld? Kisten må helt sikkert indeholde en skat. Eller det, der er bedre. Peter vil finde ud af det hele. Molly har brug for en fortrolig, for hun må beskytte kisten.
Molly er ikke nogen almindelig pige. Hun er stjernefanger – i kamp mod “De Andre”. Dem, som for alt i verden ikke må få fingre i kisten.
Og så er der Kaptajn Sortskæg. Havets skræk. Er der noget, han vil, så er det at få fat i kisten. Han bliver ikke nem at slippe af med, for han har havets hurtigste skib og er klogere, end man lige skulle regne med.
Peter kommer på sit livs eventyr, der vil ændre hans liv for evigt.

Jeg var en smule skeptisk, da jeg fik Peter Pan og stjernefangerne i hænderne. Kan man overhovedet pille ved en klassiker som Peter Pan? Det er nærmest helligbrøde. Men min skepsis var væk allerede efter første kapitel. For forfatterne er tro mod den originale Peter Pan. De fortæller en historie om, hvordan Peter blev til den flyvende dreng, og det gør de godt. Bogen er så levende fortalt, at man næsten kan høre bølgernes skvulpen og det gamle skibs knirken.
Og jeg er ikke i tvivl – for det er selvfølgelig sådan, Peter Pan blev til.

Bogen har potentiale til at blive en klassiker… Lur mig, om den ikke også ender som film.

Historien er ledsaget af stemningsfulde illustrationer.

Dave Barry & Ridley Pearson: Peter Pan og stjernefangerne. Oversat af Klavs Brøndum. Illustrationer af Greg Call. Carlsen, 2008. 415 sider, Kr. 349,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.