Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

J.M. Barrie: Peter Pan og Wendy

• Se alle anmeldelser af: J.M. Barrie, Robert IngpenUdskriv anmeldelsen • 10. januar, 2009

J.M. Barrie: Peter Pan og WendyEn klassiker for både børn og voksne. Flyv med til Ønskeøen.

Forfatteren J.M. Barrie skrev i første omgang Peter Pan som et teaterstykke. I 1911 udkom bogen Peter Pan og Wendy. Og selv nu, næsten 100 år senere, er det stadig en vedkommende og dejlig bog.

Wendy er storesøster til John og Michael. Deres barnepige er en newfoundlænder der hedder Nana, for der er ikke råd til en rigtig barnepige. Familien er så lykkelige, indtil Peter Pan kommer.
Børnenes mor hører første gang om Peter, da hun rydder op i børnenes hoveder. Hvem var han? Og hvorfor fandt hun ham i alle tre børns hoveder?
En aften kommer Peter Pan på besøg sammen med feen Klokkeblomst. Og så begynder eventyret. Børnene flyver med ham til Ønskeøen – dejlige tanker og lidt tryllestøv kan få enhver til at flyve.
På Ønskeøen bor De Glemte Drenge. De bliver så glade for Wendy og kalder hende straks “mor”.
Så er der Kaptajn Klo. Hans eneste mål er at få fat på Peter Pan. Han hader Peter. For det er Peters skyld, at krokodillen har spist hans arm og nu vil have resten af kaptajnen. Måske kan Wendy bruges som lokkemad? Det hele er lige ved at tage livet af Klokkeblomst.
Mød også Tiger Lilly. En sej indianerpige og Peters gode ven. Men havfruerne skal man passe lidt på. Man ved aldrig helt, hvor man har dem.

Peter Pan og Wendy er en perle der er fyldt med finurlige påfund, som lader en sidde tilbage med følelsen af at med gode tanker og tryllestøv er alt muligt!
Peter Pan er drengen, der aldrig bliver voksen. Men hvor sjovt er det egentlig også lige at være voksen? Hvor ville jeg gerne en tur med til ønskeøen, hvor man lever i nuet og ikke bekymrer sig.

Hvis du kun kender Peter Pan fra Disneys film, så burde du virkelig læse denne bog. For bogen er selvfølgelig så meget bedre end dens filmatiseringer. Det er et eventyr du aldrig vil glemme.

Peter Pan og Wendy / J.M. Barrie ; illustreret af Robert Ingpen ; på dansk ved Birgitte Brix. – 1. udgave, 3. oplag. – [Kbh.] : Sesam, 2008. – 216 sider : ill. i farver 
Pris: kr. 249,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] – han får lov til at illustrere rigtig mange genudgivelser af klassiske børnebøger: f.eks. Peter Pan, Junglebogen, Tom Sawyers eventyr og Skatteøen. Heldigvis er han opgaven voksen og leverer […]