Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cornelia Funke: Blækmagi

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Cornelia FunkeUdskriv anmeldelsen • 13. maj, 2010

Blækmagi, anden del af Blæk-trilogien lever til fulde op til sin forgænger Blækhjerte – og lidt til. Vi får mere at vide om Støvfinger og kommer endnu længere ind i den magiske blækverden. Nye læsere bør dog ikke begynde her.

Da vi forlod Meggie, Mo og Teresa i første bind var de netop flyttet ind hos bogelskeren Ellinor, mens ildmesteren Støvfinger og hans lærling Farid var stukket af med det eneste overlevende eksemplar af bogen Blækhjerte. Vi kommer tilbage til historien et år efter at Capricorn og hans mænd blev udslettet. Støvfinger er stadig desperat efter at vende hjem, og eftersom hverken Mo eller Meggie vil hjælpe har han på egen hånd fundet en oplæser – Orfeus – der kan hjælpe ham tilbage.

Men intet er ved det gamle inde i bogen – for historien har fået sit eget liv, efter at Capricorn og hans mænd blev læst ud af den.

Og i den virkelige verden går Basta – Capricorns håndlanger der af uransagelige årsager slap fri da hans herre døde – på jagt efter Mo og Meggie. Snart befinder de sig alle i blækverdenen og dens ustyrlige begivenheder.

”Historier har aldrig nogen slutning. Meggie” havde han engang sagt til hende, ”selvom bøgerne gerne vil bilde os det ind. Historierne går altid videre, de slutter lige så lidt på sidste side, som de begynder på første.”

Ordene gælder jo enhver fortælling, men i særlig grad for anden del af en trilogi, der har det sværere end første og sidste del. Første del har nyhedens interesse, tredje del har spændingen om slutningen, mens anden del i sagens natur er en mellemstation.

Cornelia Funke formår dog at gøre Blækmagi til andet og mere end en station der blot skal overstås. Ved at flytte handlingen ind i Blækhjertebogen sker der faktisk noget helt nyt og spændende, for vi har ikke fået ret meget at vide om den verden i første bind, så der er meget at gå på opdagelse i. Og selvom historien mangler sin afslutning, er der stadig masser af spænding. Blandt andet er det det ikke alle figurerne der kommer med i sidste bind. Så kunne du lide første del, er der bestemt noget at glæde sig til i toeren!

Cornelia Funke: Blækmagi (1+2) Oversat af Erik Egholm. Carlsen, 2009.-335 sider +335 sider


Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.