Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cassandra Clare: Den tavse by

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Cassandra ClareUdskriv anmeldelsen • 1. maj, 2009

dentavsebyValentines ugerninger fortsætter, og tingene spidser til.

Den tavse by er fortsættelsen til Dæmonernes by, andet bind i serien Dødens instrumenter.

Clary Fray, der indtil for nylig levede et ganske almindeligt liv med sin mor, kommer længere og længere ind i den skyggeverden, som almindelige mennesker ikke kender til. Her er der varulve, vampyrer og dæmoner – og først og fremmest også skyggejægerne, en art overnaturligt politikorps. Clary har opdaget, at hun selv kommer fra en skyggejægerfamilie, og selv om hun ikke har træningen, så har hun dog evnerne – men hvad værre er: hendes far er Valentine, en sindssyg skyggejæger, der har forsøgt at ødelægge hele den bestående orden. Og som om det ikke var nok, at Valentine er tilbage og vil udslette alle skyggejægerne, så er Clary også begyndt at nære lidt for varme følelser for sin bror.

Og Clary får ikke mulighed for at sætte sig ned og få styr på tingene i Den tavse by. Tingene spidser til, næsten med det samme.

Serien navn er Dødens instrumenter, og de er disse ældgamle artefakter, som Valentine er efter. De er vigtige for skyggejægerne, men i fjendens hænder kan de betyde verdens undergang. Clary og hendes familie og venner i denne skyggeverden kæmper for at stoppe det, men der er mange forhindringer på vejen. Hendes bror kæmper for at komme overens med faderens svigt, mens de, som burde være deres allierede, mistænker ham for at stå på fjendens side, noget man som læser også begynder at overveje. Imens vokser følelserne mellem ham og Clary, selv om de begge kæmper for at undertrykke dem. Nåja, og så er der jo også Clarys gamle ven, Simon, som endelig opgraderer sig selv til hendes kæreste.

De to bøger, som hidtil er kommet i serien, er en god blanding af action, drama, romantik og som den afgørende ingrediens humor. Det er denne sidste detalje, der gør, at de i mine øjne burde ramme bredt blandt læserne – for mens f.eks. ynderne af Twilight-serien nok vil kaste sig over de romantiske forviklinger i historien, kunne de sagtens irritere andre læsere; men der giver humoren det hele en kant, som gør det yderst læsværdigt. Som når skyggejægerne storladent beskriver, hvad det er, Valentine kan gøre med Dødens instrumenter, og Simon forklarer det hele meget bedre med rollespilsudtryk. I det hele er Simon bogens mest interessante figur, og han ryger igennem store forandringer i denne omgang – for det første gør han endelig noget ved sin ulykkelige forelskelse i Clary, men det ender så afgjort ikke bare med ”lykkeligt til deres dages ende”.

Den tavse by er ligesom forrige bog i serien både velskrevet, spændende og underholdende. Forbilledet virker til at være Buffy, men Clare har opdateret konceptet og gjort det mere stylish. En mørk storby-variant af de klassiske eventyr, hvor ingen er sikker.

Cassandra Clare: Den tavse by (Dødens instrumenter ; 2). Oversat af Mette Skot Perschke. Borgen, 2009, 600 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (11 stemmer)
Loading...

16 kommentarer »

 1. Kommer der en film med dødens instrumener? Det ligner det allerede er der i England

 2. hvornår kommer den 3. bog i rækken

 3. hvornår kommer den 3. bog i rækken på dansk

 4. Bind 3 kommer til at hedde “Glasbyen” og skulle udkomme i april i år ifølge forlaget.

 5. Heij..:)
  Jeg er gået i gang med bog 1 og mangler 80 sider ca. og undrede mig over at facebook fansiden for Cassandra er der mange udenlandske fans og de omtaler 4 bøger? Så hvor mange er der?
  KH Louise

 6. Det lader til, at serien (som oprindelig var en trilogi) er blevet så stor en succes, at Clare har skrevet et fjerde bind, som hedder “City of Fallen Angels” – det lader til at være en enkeltstående historie, som handler om Simon.

 7. Bliver serien så filmatiseret, er der nogen der ved det? (:
  Synes det er den bedste serie nogensinde (;

 8. Så vidt jeg lige kan finde ud af, var der et filmselskab, som købte rettighederne til serien sidste år – men det er desværre ikke altid ensbetydende med, at filmen bliver til noget. Jeg har ikke kunnet finde noget mere om, at de skulle være i gang med at filme.

 9. Okay (;
  Håber virkelig at der kommer en film (;

 10. Hej:D
  Ved du hvornår 4`ern udkommer på engelsk i danmark.
  Har læst de 3 første bøger, og glæder mig helt vildt til 4`ern udkommer.

 11. Så vidt jeg kan se, står den til at udkomme i september i år, så der er lidt ventetid.

 12. Er cassandra igang med en 4er til dødens instrumenter?

 13. Troede det ikke?

 14. hej allesammen (-;
  der er pt. udkommet 4 bøger i serien, men der er vidst planlagt to til – så i alt seks bøger (-; desuden er lily collins blevet castet til rollen som clary fray! 🙂

 15. Hej, til alle jer der undre sig!
  City of fallen angels, kommer ikke kun til at handle om Simon, men den læner sig bare mere hen mod hvordan han tilpasser sig med sit nye liv. Det betyder ikke at den kun er udfra Simons synsvinkel, men vil skifte som i de andre bøger, man følger både Clary og Jace, Alec, Jocelyn og alle andre personer i bogen!

 16. En lille opdatering..
  Der er nu en 6’er på vej, marts næste år.
  Filmen er nu udkommet, så I kan se den hvis I har lyst. Dog levede den ikke helt op til mine forventninger…
  Jeg synes personligt at de første tre bøger er bedst, men 4’eren og 5’eren er også helt fine..