Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cassandra Clare: Dæmonernes by

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Cassandra ClareUdskriv anmeldelsen • 11. maj, 2008

Cassandra Clare: Dæmonernes byClary må indse, at hun ikke er helt almindelig, da hendes liv pludselig efterstræbes af dæmoner.

Dæmonernes by er første bind i “Dødens instrumenter” – en serie, der lover en god blanding af spænding, drama, romantisk og alskens ondskab og monstre.

15-årige Clary bor i New York sammen med sin mor. Moderen er kunstner, og Clary er en ganske almindelig teenager – lige indtil en dag hun er på diskotek sammen med vennen Simon. Som den eneste overværer hun, hvordan en lille gruppe unge mennesker jager og dræber en ung mand, som svinder ind til ingenting, da han dør. Snart går det også op for hende, at hun er den eneste, der kan se morderne, og en ny verden åbner sig for hende.

Det er en verden, hvor dæmoner, vampyrer, varulve og troldmænd har deres gang, og hvor en langvarig krig udspiller sig lige der, hvor almindelige mennesker ikke kan se. Hun tiltrækkes af skyggejægeren Jace, og han måske af hende, men det er en farlig verden, hun har stiftet bekendskab med. Da hun vender hjem, er hendes mor forsvundet, hjemmet er endevendt, og en dødsensfarlig dæmon venter på hende i skyggerne.

Der er vist ingen tvivl om, at Dæmonernes by nok skal blive et hit – den er velskrevet og spændende, og forfatteren håndterer de utallige elementer i historien levende og let; tillige bliver den serveret i en ekstremt flot indpakning, der signalerer, at den både rummer noget for drenge og piger (hvad den da også gør). Der er masser af action og livstruende situationer, der kun undslippes med nød og næppe, men der er også en teenageheltinde, som er fanget mellem den dragende skyggejæger og vennen Simon, som vist egentlig gerne vil være mere end en ven.

Men først og fremmest er der melodrama – Clary åh-så-almindelige liv viser sig selvfølgelig snart at være alt andet end almindeligt, og Dæmonernes by er i høj grad også historien om en pige, der lærer sin families hemmeligheder og historier at kende. Og opdager, at verden skjuler så meget mere, end det utrænede øje kan se.

Der er tydelig inspiration fra Buffy, vampyrernes skræk – omend Clare tager sin fortælling mere alvorligt, men det er det samme mix af kamp og kærlighed (og visse strejf af humor, der lyser godt op i historien), som gør, at den uden problemer kan læses af teenagere såvel som deres forældre med sans for god underholdning.

Serien har sin egen hjemmeside her, som dog er på engelsk

Cassandra Clare: Dæmonernes by (Dødens instrumenter ; 1). Oversat af Mette Skot Perschke efter City of Bones. Borgen, 2008. Forside: Cliff Nielsen.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (10 stemmer)
Loading...

26 kommentarer »

 1. […] Nat i 30 dage, Bagdads løver, Dæmonernes by (som jeg for resten selv lige har anmeldt på Fortællingen) og masser af andet godt. Skrevet af: Janus Andersen | Kategorier: Nyheder | Tags:links Ingen […]

 2. please fortæl mig hvad bog nummer 2 hedder på dansk. Kan ikke finde den nogen steder, men på http://www.mortalinstruments.com står der at der er lavet en dansk version,.,

 3. Hej Sofie
  2. bind i serien er desværre ikke udkommet endnu på dansk – men vi venter spændt 🙂

 4. har lige læst Dæmonernes by færdig, men hvornår udkommer den helt præcist på dansk? er rigtig nok at der står den er udkommet + bog 3 city of glass.

 5. bog 2 city of ashes altså

 6. Er den city of ashes stadig ikke udkommet..?

 7. Desværre ikke – men vi sender lige en mail til forlaget og spørger, om de kan sige noget. Så skal jeg nok melde tilbage.

 8. Jeg har fået besked tilbage fra Borgen – næste bog kommer til at hedde “Den tavse by” og skulle udkomme i februar næste år (2009). Så der er desværre lidt ventetid.

 9. hej hved du hvornår den 3 del udkommer på dansk vh nana

 10. alså af cassandra clare jeg komme til at husk at jeg ikke har skriv navn på

 11. Jeg ved det ikke lige på stående fod, men jeg har sendt en forespørgsel til forlaget. 🙂

 12. Og der var lynhurtig besked tilbage – den kommer til at hedde “Glasbyen” og udkommer omkring den 1. april. Så der er noget at glæde sig til et stykke tid endnu 🙂

 13. tak tak tak

 14. ja det glæder jeg mig til jeg er selv hved at skrive en historie men mangler lidt indspirtion og det troer jeg jeg kan få i denne bog yar

 15. Så “Glasbyen” (bog 3) udkommer den 1. april 2010?

 16. Måske ikke lige på datoen, men deromkring, ja 🙂

 17. Hej.
  Jeg tænkte på om nogen af jer har læst bøgerne på engelsk?
  For kender ingen der har, og vil gerne vide om de er nemme at læse, eller om de er fyldt med mange underlige ord x)

 18. Hey!
  Jeg har hørt, at Cassandra er igang med at skrive en serie, som er baseret på Dødens Instrumenter-serien – men at det hele foregår i London i det 19. århundrede.
  Er der nogen, der ved, om den bliver udgivet på dansk? Og hvornår?
  Håber meget på det, da jeg er stor fan af Dødens Instrumenter! 🙂

 19. Det lader til at være den her: Infernal Devices. Den ser ret spændende ud – men ved ikke, om den kommer på dansk også. Man må håbe 🙂

 20. jeg glæder mig bare helt vildt til bog tre udkommer

 21. Har læst nr. 3 på engelsk og syntes ikke at der er så mange svære og underlige ord, men der var nu et par stykker jeg lige skulle slå op. 🙂

 22. Glæder mig helt vildt til 3´eren kommer, det er bare lidt ærgeligt at man skal vente i så lang tid! /; Det bliver spændene om Infernal Devices kommer på dansk… Har også hørt Dødens instrumenter måske kommer på film ;b Yeey

 23. Jeg har læst første kapitel af 3’eren på hendes hjemmeside (på engelsk selvfølgelig) Og jeg glæder mig til at købe den på dansk.. Jeg har også hørt at de skulle komme på film 🙂

 24. Øhmmm…3’eren hedder altså ‘Englens by’… bare så i ved det men det med ‘Den tavse by’ er rigtigt nok..:*

  -kys fra Laura

 25. Elskede serien. 3’ern var helt fantastisk, ville ønske den var længere, eller der i det mindste kom en forsættelse. Har set der kommer en ny slags serie bare 130 år før, den hedder The Infernal devices, den første bog der, hedder The Clockwork angel. Det skulle være en slags 4’er af en art, tror jeg. Ville bare heller have en rigtig 4’er med, så man kan se hvad der sker med de forskellige personer efter. Men vil da også klart læse The Clockwork angel.

 26. Der er udkommet en forhistorie hvor 1’eren hedder Urværksenglen på dansk, 2’eren hedder på engelsk Clockwork Prince, og 3’eren er endnu ikke udkommet, men kommer til at hedde Clocwork Princess! Der kommer også en 4, 5 og 6’er på dansk, efter ‘Englens By’, hvor 4’eren er den eneste udgivne og oversatte til dansk, på nuværende tidspunkt. Den hedder De faldne engles by, så vidt jeg husker.

  De kan anbefales at læses på engelsk, da sproget ikke er mega svært 🙂

  Filmatiseringen af City of Bones/Dæmonernes by starter i efteråret 🙂