Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim mod verden

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bryan Lee O'MalleyUdskriv anmeldelsen • 9. januar, 2010

Hæsblæsende underholdende andet bind i serien.

Scott Pilgrim mod verden hedder dette andet bind i Scott Pilgrim-serien (første bind var Scott Pilgrim kører stilen), men de faste læsere ved godt, at det ikke er hele verden, vor helt egentlig skal slås imod. Til at starte med er det et mere overskueligt tal: nemlig hans nye kæreste Ramonas onde ekskærester, som der er syv af.

Men Ramona er ikke den eneste, som har en fortid, så dette bind indledes med historien om, hvordan Scott mødte Lisa og blev kæreste med Kim og dannede det, der blev grobunden for bandet Sex Bob-omb. Og så kan man godt indstille sig på, at vor helts fortid vil hjemsøge ham i løbet af dette bind i serien.

Tilbage til nutiden, hvor der er andre romantiske forviklinger at tage stilling til – Scott Pilgrim er faldet pladask for Ramona, og nok mest på trods af sine evner inden for forførelsens svære kunst er det lykkedes ham at overbevise hende om, at hun burde føle det samme (deraf problemet med de syv onde ekskærester, som skal besejres, før han helt kan kalde Ramona for sin). Problemet er blot, at Scott officielt stadig står i et forhold til den syttenårige Knives Chau.

Nu er det her jo Bryan Lee O’Malleys verden, så et brud ender ikke blot med tårer, men også med en hævngerrig, knivsvingende ninjapige (hvad ellers kunne man forvente sig af en pige, der hedder Knives til fornavn?).

Det er altså ikke nogen helt almindelig kærlighedshistorie, som man nok forstår – eller ved, hvis man har læst første bind i forvejen. Det er heller ikke nogen helt almindelig kampsportstegneserie. Eller nogen helt almindelig komedie. Eller et helt almindeligt eventyr. Scott Pilgrim-tegneserien er helt igennem ualmindelig. Og først og fremmest ualmindeligt underholdende – det er en af de historier, hvor jeg med få siders mellemrum måtte tage mig selv i at undertrykke en latter.

Den kan skifte fra lynhurtige replikskifter til dramatiske computerspilskampscener i løbet af ingen tid for derefter at fortsætte til en lun lille scene med blink øjet. Det er mildest talt forunderligt. Hvis det her er Scott Pilgrim mod verden, så står verden til at få røvfuld.

Scott Pilgrim er kort sagt det mest underholdende bekendtskab på tegneseriefronten lige nu – det er muligt, at der findes bedre tegneserier, mere alvorlige tegneserier, flottere tegneserier og dyrere tegneserier, men ingen lige så episk finurligt sjove.

Man kan læse et uddrag af Scott Pilgrim mod verdenforlagets hjemmeside.

Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim mod verden. Aben Maler, 2009.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.