Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bente Bratlund: Os får de ikke ned med nakken

• Se alle anmeldelser af: Bente Bratlund, Mette DreyerUdskriv anmeldelsen • 13. januar, 2010

Girl power og tarotkort

Annas mor har fået en kæreste. Der er et eller andet ved ham, som gør Anna ikke kan lide ham. Men Annas mor er skudt i ham, så han er tit på besøg. Derfor besøger Anna Line. De er bedste veninder. Og meget forskellige.

Anna er hvid, nærmest bleg, og så er hun genert. Line er chokoladebrun og udadvendt. Og så kan hun spå med tarotkort. Der sker noget forfærdeligt, men så sker der noget godt. Måske får de kærester? Anna tror ikke på kortene. Sådan noget vrøvl.

Lines forældre er døde, derfor bor hun hos Randi. Hun er varm og rar. Anna elsker at besøge dem. Hun ville ønske, der var lige så rart hjemme hos sig selv. Men Annas mor siger ikke meget. Kun til kæresten.

En dag er Anna alene hjemme, da morens kæreste kommer på besøg. Måske har tarotkortene alligevel ret?

Os får de ikke ned med nakken indgår i Forums serie af letlæste bøger for unge, Zoom on, 0g den er let at læse. Men emnerne er af de store svære slags. Ensomhed, tab, kærlighed, venskab og familie.

Anna har det ikke let. Og der er et eller andet ved Line. Det er en af den slags bøger man ikke kan ligge fra sig igen. Bente Bratlund skriver godt og levende. Nanna Gyldenkærne har oversat og Mette Dreyer har illustreret i sort/hvid.

Bente Bratlund har også skrevet Lige tilpas vild

Bente Bratlund: Os får de ikke ned med nakken. Oversat af Nanna Gyldenkærne. Illustrationer af Mette Dreyer. Forum 2008, 80 sider.- 169 kr
Originaltitel: Vi gir oss aldri

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.