Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bente Bratlund: Lige tilpas vild

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Anna Margrethe Kjærgaard, Bente BratlundUdskriv anmeldelsen • 18. oktober, 2007

Bente Bratlund: Lige tilpas vildElise skal passes af sin farmor, som hun faktisk ikke kender. Men farmoderen viser sig at være helt anderledes end Elise regnede med.

Efter farfaderens død, har hun nemlig besluttet sig for at leve livet og følge sine drømme. Nu starter en fantastisk uge, hvor Elises hjælper sin farmor med at nå sine mål. Det sætter en masse tanker i gang hos hende. Kan man være for sød og hvordan er man god mod sig selv? Kan gamle mennesker blive forelsket og vigtigst af alt, er hun selv forelsket i Thomas fra klassen og kan han lide hende??Lige tilpas vild er ikke mindre end en vidunderlig bog. Den tager fat på det store emne livsglæde, og viser hvordan pæne piger der har så travlt med at gøre alle tilpasse at de glemmer sig selv. Farmoren har altid været en pæn pige og nu vil hun indhente alle de ting hun gik glip af. Samtidig giver hun Elise vigtig livserfaring. Man kan godt være et rart menneske og alligevel følge sine drømme og af og til vil man være nødt til at skuffe nogen. Men verden går ikke under af den grund.

Stemningen i bogen er let og alligevel fuld af store tanker. Ærlig talt, begyndte denne anmelder at tage sit eget liv op til revision. Hvor tit glemmer vi ikke det sjove og vidunderlige fordi vi sætter pligter og “hvad man bør gøre” først.
Efter at have læst Lige tilpas vild har jeg givet mig selv et løfte. Jeg vil være lige tilpas vild og plukke glæder.

Anna Margrethe Kjærgaards sort hvide tegninger fanger smukt de mange stemninger og personernes sindstilstand lyser ud af dem. Bogen er en let læs bog i den lidt sværere ende. Den vil især tiltale piger, som nyder bøger med følelser og forelskelse. De vil få en rigtig skøn historie og forhåbentligt også få åbnet deres øjne. Lige tilpas vild vil passe perfekt til den lidt usikre læser, på nippet til en “rigtig” bog, men jeg synes faktisk også man skal give den til den mere sikre læser for skønnere bog skal man lede længe efter!

Bente Bratlund: Lige tilpas vild. Illustreret af Anna Margrethe Kjærgaard. Oversat af: Nanna Gyldenkærne Forum, 2007
Forside: Anna Margrethe Kjærgaard

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. […] “Lige tilpas vild“ […]

  2. […] Bente Bratlund har også skrevet Lige tilpas vild […]