Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bent Haller: Hønsepigen

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Bent HallerUdskriv anmeldelsen • 16. juni, 2005

Bent Haller: HønsepigenDet gør ikke noget at være født i et hønsehus, når man ender som cirkusprinsesse…

Denne sære historie handler om Ingrid, Gokl, hønsepigen, Ingrid og Irina. Det er der sådan set ikke noget mærkeligt i, næh det mærkelige er at de alle er en og samme person. Forvirret? Så hør bare her: Ingrid bliver født i al hemmelighed af en overvægtig enlig mor. Da ingen kender til Ingrids eksistens, lægger moderen pigen ind til hønsene, mens hun er på arbejde. Efter et stykke tid trives Ingrid bedre i hønsenes selskab end i moderens. Hønsene synes, at Ingrid er en underlig skabning, men de elsker hende højt og opdrageren hende som deres egen. Ingrids første ord er Gokl, så det bliver hendes navn, og hurtigt taler hun flydende hønsk.

Som Gokl bliver større bliver hønsehuset trængt og hun længes efter friheden. En dag stikker hun af, men verden er ikke så rar, når man er fremmed og alene.
På en mark bliver hun samlet op af den pædofile doktor Frankel, som holder hende fanget, indtil han sælger hende til den onde overlæge Hermandsen, som vil bruge hende som organdonor.
Med hjælp fra en sygeplejeske stikker Gokl – som tilfældigt har fået menneskenavnet Ingrid – af blot for at havne i endnu en ussel situation som slave hos en stor tv-stjerne.
Ingrid ender omtumlede rejse i et cirkus, hvor hun møder hønsehviskeren prins Igor af Sibirien, som er noget så smuk med sin knaldrøde hanekam. Her får hun navnet Irina og en plads hos hønsene i deres cirkusnummer.

I jubilæumsåret 2005 er der kommet en del Andersen-inspireret bøger. Dette er en af dem, men heldigvis er den samtidig også meget anderledes. Historien om hønsepigen er et velskrevet og underholdende eventyr. Det kan måske være svært at tro at en historie om svigt, pædofili og ondskab kan være morsom, men Bent Haller forstår at underholde og samtidig fastholde læseren, så man aldrig glemmer historiens alvor.

Bent Haller: Hønsepigen. Høst & Søn, 2005
Forside: Imperiet

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (79 stemmer)
Loading...

67 kommentarer »

 1. jeg syntes at den god men alligevel meget mærkelig. den giver en god spænding.

 2. god bog

 3. hej er en pige på 11 som går i 5 klasse. hele min klasse har læst bogen om hønse pigen og den er vildt god

 4. Hej!
  Jeg er igang med at læse hønsepigen og syntes at den er ret god ;-)Er dog ikke helt enig med at den er til 4-5 klasse. Jeg selv går i 6 klasse og syntes at bogen indeholder nogle ret alvorlige emner. Men jeg kan da anbefale den hvis man føler man er “stor” nok til at læse den slags ting! Den er også spændende.

 5. mega god vi i 6.c er ved at lave referat af den 😉

 6. hurra 20 dage til jul 😀

 7. 4 dage til jul.
  Ps skod bog

 8. hader den bog 🙂

 9. Halløjsa. (-:
  Efter som jeg har hørt den lidt i min klasse (jeg går i 6. Klasse), så synes jeg at den er ret god ind til videre. Jeg synes at den godt kan være lidt underlig i den første del af bogen, for hvem sætter sit barn i et hønsehus? – Men i så fald, så vil jeg gerne høre mere af den når jeg får tid.

  Til sidst: Den er rigtig god. God fantasi. Lidt underlig, men på den gode måde. (-:

  Knus.

 10. Go’ bog [:

  Ps “miig?” Det staves ikke “epecfail” men “epicfail”*…tard…

 11. Det er absolut ikke en bog kun for 4 til 5 klassere. Jeg har læst denne bog flere gange siden jeg selv gik i fjerde klasse, og går nu i tiende. Det er en fabelagtig historie, og kan ikke beslutte hvad andre personligt skal syntes om den, men så altså absolut kun sætte den på min top 10 bedste danske bøger der nogensinde er skrevet. Kan ikke andet end at anbefale denne skønne bog.

 12. Undskyld jeg siger det, men dem der læser denne bog må da ikke have noget liv.😂

 13. Jer som siger, at den er kedlig….
  TAG OG LUK MUNDEN!!!
  i ved INTET!!!
  Bent Haller, er en FANTASTISK forfatter!
  i ved intet!

  I TAGER FEJL!
  den er MEGA god!!
  og stop med at svine ham til!
  Han har også følelser! >:( Ivedintet 🙂

 14. Jeg synes bogen er mega mega god og anbefaler den klart til næsten alle aldre😘

 15. Det er en skod bog den er ikke mig og vi har den for som lektier

 16. Lade være med at sige den er skod. Jeg har kun læst de tre første kapitler og den er mega spænende.
  Og jeg skriver til dig spurgt og freja og jeg tror at i ikke har et liv.

 17. + dig freja