Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annegret Friedrichsen: Alfrida og Alfekatten

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Annegret Friedrichsen, Dorthe MaililUdskriv anmeldelsen • 25. november, 2007

Annegret Friedrichsen: Alfrida og AlfekattenTil fantasifarere i alle aldre: Poetisk bog om savn, fantasi og nordiske forfatterstemmer.

Alfrida får et par røde støvler og et kram, og så er far rejst. Det gør ondt indeni at savne, men så opsøges Alfrida af et mytisk og vidunderligt væsen, en alfekat, som taler lidt gammeldags, og som har rejst over hele verden – over tid og sted. Alfekatten tager Alfrida på ryggen, og sammen kommer de langt omkring – faktisk helt til Finland og hele 150 år tilbage i tiden, hvor de møder piger som Alfrida selv – piger med fantasi, og som også kender til savn. Pigerne er intet mindre end Amalie Skram, Selma Lagerlöf, Karen Blixen og Edith Södergran. Alfrida taler med hver enkelt og opdager, at de har en del tilfælles trods tid og sted.

Alfrida og Alfekatten er en poetisk (dannelses)rejse igennem vores nordiske labolande, samtidig med at det er en introduktion til fire store nordiske forfattere. Det hele virker eventyrligt og let drømmende, hvilket understreges af bogens illustrationer, som er mesterligt udført af Dorthe Mailil, hvis stil er helt speciel og forfriskende.

Historien om Alfridas savn og rejser er velfortalt, og forfatterens glæde og fascination for de fire nordiske forfattere er tydelig og bestemt smittende. Man får lyst til at høre mere om de fire særlige piger, der blev voksne forfattere, og læse videre i deres værker. Personligt måtte jeg hen på reolen og genopdage Selma Lagerlöfs Nils Holgersen vidunderlige rejse igennem Sverige.

Alfrida og Alfekatten er en original og god højtlæsningshistorie for især tænksomme og drømmende piger fra ca. 6 år. Historien kan måske ikke sluges på en gang men nydes lidt ad gangen, men det gør ikke noget, for så er der også er plads til at drømme sig selv på rejse. Med eller uden Alfekat.

Annegret Friedrichsen: Alfrida og Alfekatten ; illustreret af Dorthe Mailil. Multivers, 2007. – 38 sider

Annegret Friedrichsen har tidligere skrevet Trolden Trøst – læs vores anbefaling her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.