Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Annegret Friedrichsen & Bonnie Poulsen: Trolden Trøst

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Annegret Friedrichsen, Bonnie PoulsenUdskriv anmeldelsen • 16. januar, 2006

Annegret Friedrichsen: Trolden TrøstBilledbog om en trold med særlige kræfter, der redder dagen for den ulykkelige dreng Mikkel. Højtlæsning for de mindste.

Drengen Mikkel sidder i sin hule i haven og skumler. Han er raget uklar med en kammerat og er super vred og/eller ked af det, og der er ikke nogen, der skal tro at de kan hjælpe ham. Men da humøret er allerværst, kommer der en lille trold på besøg; Trolden Trøst.

Mikkel er først noget skeptisk, men lokkes alligevel med Trøst ud på eventyr. Eller op på eventyr, for ved hjælp af Trøsts meget store troldestorebror kommer de op til en lem i himlen og bag den møder de en spændende verden med en masse sjove og farverige personager: stjernemanden, dansemesteren og ordmesterinden m.fl.

Undervejs på turen rundt i dette univers får de sig en opbyggelig sludder om, hvad det vil sige at være venner, og hvordan forskellige følelser føles. Glad og opfyldt af nyt mod kan Mikkel til sidst vende hjem igen.

Bogen om Trolden Trøst er en billedbog med medfølgende cd. Den er skrevet af Annegret Friedrichsen, der her har skrevet sin første børnebog. Illustrationerne er lavet af Bonnie Poulsen og musikken på den medfølgende cd er skrevet af Jan Østergaard og Thorstein Q. Hemmet.

På cd’en findes også en indlæst version af historien. Det er Marian Munkeskov og Poul (dus med dyrene) Thomsen der har stået for den side af sagen. Hun læser selve historien og han læser replikkerne. Denne del af cd’en er noget charmeforladt og gør ikke noget specielt godt for historien. Men cd’en indeholder også sangene fra historien. Både i en version indsunget af Rikke Egholm Ravn og i en singback version, så poderne selv kan skråle med. Det er fine sange og Rikke Egholm Ravn har en meget sød stemme.

Bogen er stor, flot og fin at sidde med. Illustrationerne er farverige og med mange detaljer – den har absolut børnetække.

Annegret Friedrichsen: Trolden Trøst, illustreret af Bonnie Poulsen. Guf, 2005. Forside: Bonnie Poulsen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Rigtig dejlig at laese og ogsaa at hoere paa (:!