Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ann Brashares: Piger i jeans – Den sidste sommer

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Ann BrasharesUdskriv anmeldelsen • 30. november, 2007

Ann Brashares: Piger i jeans - Den sidste sommerFire piger – fire historier. Endnu en sommer med de magiske jeans.

I 2005 hævdede jeg i min omtale af Piger i jeans at bogen var tredje og sidste del i serien om septembersøstrene. Men jeg gjorde regning uden vært og nu må jeg æde mine ord i mig. Og det gør jeg gerne. For selvom denne fjerde bog kom som en overraskelse for mig, var det en dejlig overraskelse, for serien er rigtig god.

Septembersøstrenes sammenhold bygger på et stærkt venskab og et par jeans som på uforklarlig vis passer alle fire piger. I de foregående bøger er jeansene blevet sendt rundt mellem pigerne, når de tog hver til sit for at holde sommerferie.
Nu er situationen en anden. Pigerne er begyndt på college, og det er mere reglen end undtagelsen, at de er adskilt. De har stadig et ubrydeligt venskab, men det bliver stadig sværere at finde tid til at mødes.
Nu er det atter sommer og som så ofte før, har veninderne forskellige sommerplaner. Filmfreaken Tibby har meldt sig til et manuskriptkursus på filmskolen og tilbringer sommeren i New York med kæresten Brian. Den hårde Bridget deltager i en arkæologisk udgravning i Tyrkiet, mens hun prøver at finde ud af det med kærligheden. Forsigtige Lena fordyber sig i sine billeder på kunstskolen og forsøger at komme sig over sit stormfulde forhold til Kostos. Den ellers så selvsikre Carmen er ikke faldet til på college og føler sig alene, så da skolens populære dramastjerne inviterer hende med på teaterworkshop, tager hun med.
Det bliver en sommer, der byder på mange oplevelser men også en sommer, hvor pigerne må sige farvel til gamle spøgelser, træffe vanskelige valg og kigge fremad.

Endnu engang vover jeg pelsen og siger, at dette er sidste bog om de fire piger i jeans. Serien er blevet utrolig populær og jeg forstår hvorfor. Det er nemt at identificere sig med pigerne og deres problemer. Vi har fået lov at følge Tibby, Carmen, Lena og Bee fra teenagepiger til unge, stærke, modne kvinder. Det føles næsten som om, man kender pigerne personligt, for bøgerne er levende og varme. Et godt punktum for en god og velskreven serie.

Ann Brashares: Piger i jeans – Den sidste sommer (Piger i jeans; 4) Oversat af Dorte Egbert Nielsen. Carlsen, 2007
forside: Sabrine Brandt, Sisterbrandt designstue

 Den populære serie Piger i jeans er skrevet af den australske forfatter Ann Brashares. Første del i serien er filmatiseret i 2005 og fortsættelsen har premiere i 2008.
Septemberpigerne Carmen, Tibby, Lena & Bee (Bridget) har selvfølgelig deres helt egne Myspace profiler. Find dem her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.