Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Angel T. Kirkegaard.: Wonderboy

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Angel T. KirkegaardUdskriv anmeldelsen • 16. januar, 2009

wonderboyModig og velskreven ungdomsroman om tabuer.

Lau er 15 år og skolens Casanova. Han er cool, tjekket og én af dem der bestemmer i klassen. Pigerne er vilde med ham, og drengene ser op til ham! Han har styr på det hele, lige indtil Theis med de grønne øjne og det generte smil begynder i klassen.

Theis er hverken tjekket eller cool, men han vender fuldstændig op og ned på Laus tilværelse. Måske er Lau ikke den, han troede, at han var. De 2 drenge bliver venner og efter et stykke tid også kærester, men da de går i 9. klasse, skjuler de deres kærlighedsforhold og lader bare, som om de er bedste venner! Det giver dem en del problemer af forskellig art, både fordi Lau ikke er, som han plejer, når han er sammen med Theis, og fordi Theis har svært ved at greje den ”rolle”, Lau spiller, når han er sammen med de andre i klassen.

Theis har ikke mange venner, men finder dog én at snakke med udover Lau. Det hjælper ham lidt at kunne betro sig til en anden, selvom han har svært ved at få det sagt! Lau har ikke nogen at betro sig til, og det gør, at han føler sig splittet og medfører endnu flere problemer mellem de to drenge.

Wonderboy er forfatterens debutroman. Hun skrev den, da hun var 16 år, og det, synes jeg, er imponerende. Hun skriver meget modent af sin alder, og det er modigt af hende at skrive om homoseksualitet blandt så unge mennesker.

Jeg ved ikke, hvilken bog man kan sammenligne den med, for ofte handler bøger om homoseksuelle om voksne, og denne handler jo om erkendelsen af, at man er homoseksuel og at være det som ganske ung.
Det er en rigtig god bog, som alle bør læse, for den giver et (føler jeg) realistisk billede af, hvordan det er og hvor svært det er at være ung og skille sig ud fra mængden!

Angel T. Kirkegaard: Wonderboy. Omslagsillustration: Mikkel Henssel. Carlsen, 2008, 233 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (19 stemmer)
Loading...

29 kommentarer »

 1. Bogen er helt fantastisk. Ville ønske der var en 2. Men det er der desværre ikke.

  Wonderboy giver et indblik i hvordan det er at opdage at man er til sit eget køn. Jeg tror jeg forstår homosekuselle bedre efter at havde læst bogen. Jeg kan helt klart anbefale den.

 2. Er lige blevet færdig med bogen nu her midt om natten, da jeg slet ikke har kunne ligge den fra mig.
  Denne bog er fuldstændig fantastisk. Har læst den i håb om at få et bedre indblik ind i de homoseksuelles verden og synes den gav et rigtig godt lys på det. Er meget overrasket over bogen og krydser fingre for der kommer en 2, da det ville passe godt.
  Jeg er meget imponerede over Angel T. Kirkegaards måde at skrive på og er meget glad for den måde hun har valgt først at se det fra Lau side, så Theis og til sidst blande det. Super fed effekt, der gør det mere virkeligt og nemmere at forhold sig til, selv når man ikke er homoseksuel. En bog alle elever i de større klasser burde læse. Fantastisk!!!!

 3. Vildt god bog..

 4. Hej!
  Jeg har læst bogen to – tre gange, og jeg er stadig helt vild med den!
  Den er meget realistisk, og det kan jeg godt lide.
  Den giver et meget bedre indblik i hvordan det er at være ung,
  og homoseksuel. Alle burde læse den, især homofob’ere!
  Det ville give dem et bedre indblik i,
  hvor svært det er. at være kæreste med en af det sammen køn.
  Jeg ville ønske at der var en to’er,
  og jeg håber at der kommer mere fra, Angel T. Kirkegaard!

 5. Jeg elsker den her bog så meget. Har længe ventet en forfatter der har turde skrive en homoseksuel bog og den her bare fuldstændig .. wow, i min verden er der slet ingen ord for hvor god den der !

 6. Godt nok er jeg ikke færdig endnu, men jeg synes det er en monster god bog. Da jeg var mindre synes jeg at homosekuelle var klamme, men nu ældre jeg er blevet nu mere okay har jeg synes det var. Efter jeg læste den her bog har jeg synes at ale homosekuelle var nuttede.. Jeg er selv 100% hetro, men jeg ville virkleig gerne have at alle i de større klasser skulle blive indlagt til at læse den så de forstod at det ikke var okay at grine af dem som er til deres eget køn.

 7. eheh. jeg har læst bogen 7 gange. den er bare super god, og ja, man får et helt andet indtryk af homoseksualiteten. synes jeg ihvertfald. Men, den er god. Så alle jer der ikke har læst den – læs den. =)

 8. Hej:)
  Fantastisk god bog, godt skrevet.
  man kan virkelig leve sig ind i hvordan de har det, og hvad der sker.
  det er vildt realistisk, jeg ville også ønske at der var en 2’er og måske en 3’er.
  det er en bog man kan læse 100 gange og stadig en vildt intressant bog..
  ej jeg kan virkelig ikke beskrive hvor god den er:)

  Stor rus til dig:)

 9. Jeg synes det var en rigtig god idé at lægge et resumé ind af bogen, så man kan få et lille intryk at bogen, den er rigtig god. Jeg kan ikke tælle hvor mange gange jeg har læst den. Flot skrevet af en 16 årig!

 10. Jeg har lånt bogen på biblioteket idag og har bare læst den fra klokken 4 til nu tror jeg (+ julekalender etc.). Den er simpelthen fantastisk! Synes den er så fed og meget anderledes i forhold til hvordan andre danske forfattere skriver og skriver om. Klart en af de bedste bøger jeg har læst af en dansk forfatter.

 11. Jeg har netop læst Wonderboy færdig. Det tog mig en dag at læse bogen. Jeg kan kun sige, at den bog er helt fantasti sk! Jeg er selv bøsse, og jeg synes virkelig, at Angel T. Kirkegaard fanger hele perspektivet for de to drenge utroligt realistisk! Jeg kunne nikke genkendende til flere subjekter i teksten. Fandens god bog!

 12. Jeg er lige blevet færdig med bogen, og jeg må sige, at den er virkelig fantastisk. Jeg har selv lige måttet erkende med mig selv, at jeg er til piger, og det har været hårdt. I modsætning til Lau og Theis har jeg haft to gode venner at snakke med om det hele, men jeg synes, det var virkelig spændende at læse denne bog, for jeg kunne sagtens sætte mig ind i det.

  Fabelagtig bog!!! Ville anbefale den for ALLE:-)

 13. Lagde bogen fra mig for et par dage siden, nu ligger den bare og kigger på mig. Kunne godt læse den igen (: den er virkelig god, og bestemt én af dem man ikke kan lægge fra sig igen. Mit syn på homoseksuelle er forandret meget! Og den her bog, wow man må sige at hun er en virkelig virkelig god forfatter, kan utrolig godt lide den måde som hun valgte at udtrykke sig på!

  Og ja, den skulle virkelig anbefales til ALLE unge (:

 14. Jeg er selv en dreng som er biseksuel (som dog kun ønsker at være homo) og jeg synes denne bog har hjulpet mig på vej. Bogen er fantastisk og det er svært at lægge den fra sig. Man kunne læse denne bog 17 gange uden at blive træt af den. Den beskriver emnet så godt. Skide god forfatter!

  Med venlig hilsen
  Nicolas – som ellers aldrig læser!

 15. Denne bog er super fantastisk. Spændene og lærring. Man får et nyt syn på bøsser. Jeg elsker denne bog højt, og vi næsten aldrig lægge den fra mig, selv om jeg har læst den 7 gange. Håber alle vil læse den og elske den som jeg gør.
  Håber på en 2’er, men hun har vidst lagt Wonderboy lidt på hylden.
  Læs den Elsk den!

  Knus og kram Nico

 16. Jeg elsker virkelig den her bog! og Man kan bare læse den hele tiden!
  Og jeg er selv Bi 😀 og jeg har virkelig intet imod bøsser.
  Jeg kan ikke se hvorfor at man ikke m elske en af sit eget køn -.-
  Men super god boog! Ærgeligt at der ikke kommer en 2’er.
  Men på den anden side hvad skulle man så skrive om xD At de blev uvenner igen?
  Nej det er nok bedst på den her måde (:
  Knuuus Thea (:

 17. der kommer ikke en 2’er

 18. jeg ved et fordi det er min stor søster

 19. Det er så nu min 12 gang jeg læser den bog. (Jeg ved det godt…)
  Hvad kan jeg sige? Jeg eeelsker den bog. Den er med mig overalt. Jeg lever og ånder for den. Haha.

  Dem der ikke har læst den, LÆS!

 20. Jeg ELSKER den bog! Man lever sig virkelig ind i den! Jeg ville ønske der var en 2 kan simpelhent ikke få nok af den! Angel er en super forfatter!

 21. Da jeg gik i 5. klasse eller sådan noget, lånte jeg denne her bog. Jeg kunne ikke lide den dengang fordi jeg synes bøsser var klamme og alt det der bull shit så jeg kunne ikke klare at læse den færdig. Men nu da jeg er kommet i 8. klasse har jeg stadig ikke glemt den bog. Jeg havde ledet lidt efter den og fandt den endelig! og jeg kunne tydeligt huske hvordan jeg havde reageret på den i 5.klasse men her i 8. klasse så jeg det på en helt anden måde. Jeg synes dne her bog er helt igennem fantastisk og jeg ville ønske der kom en 2’er! elsker Angels måde at skrive på! Hun er bare helt igennem fantastisk god til at få folk til at leve sig ind i hendes historie. Jeg håber der kommermeget mere fra hende!

 22. Jeg har læst den her 2½ gang og har stadig ikke fået nok af den! Den skal helt klart læses flere gange endnu! Jeg kan ikke lade vær’ med at gå og tænke på den her bog! Den er så fantastisk! Jeg ville ønske der kom en 2’er hvor man fik af vide hvordan skolen reagerede på det og deres forældre.Men ellers vil jefg helt klart anbefale denne her bog til teenager! Det kunne være fedt hvis det blev en bog alle skulle læse i skolen så alle kunne få et bedre indblik i hvordan det er at være homoseksuel.

 23. Gard! Er lige blevet færdig med bogen. Den er vildt fantastisk, & jeg har brændt så meget for at læse en dansk bog med homoseksuelle..(de er så sværre at finde. Et held at jeg overhovedet så den på bibloteket i går)
  Det har bare været umuligt at lægge den fra mig, den er så fantastisk, sød.. & helt utroligt den måde den er skrevet på, når hun kun var 16.
  Det er virkelig en af de bedste bøger, jeg har læst.
  Vil så gerne have, at min klasse skal læse den, mest fordi at vi har en homofob(pige) i klassen, og synes virkerlig at denne bog giver et fantastisk syn på, hvor svært det er at være homoseksuel som teenager.
  Damn~, jeg vil have en 2’er! – Hvordan er klassens reaktion? Forældrernes reaktion? Hvordan vil folk behandle dem, når de kommer i skole igen? Vil de forblive sammen(i fremtiden)? Hvordan fik de det snakket ud, det som Lau og Theis havde gjort? ← Fik forældrerne det overhovedet at vide? & meget mere..
  Der er så meget, jeg bare ikke har fået svar på, og det vil irritere mig de næste par dag!
  Aish, jeg ærgrer mig over, at den allerede er slut! T_T

 24. Jeg tror aldrig jeg i mine fjorten, snart femten år har læst en bog så fantastisk som Wonderboy.. Det er helt ubeskrivelig så god den er! Jeg kan læse den igen & igen. Jeg bliver aldrig træt af den.. Men, det her lyder mærkeligt. Hver gang jeg er færdig med bogen, er det som om der er noget galt.. Som om en del af mit liv, er forsvundet? Jeg får sådan en underlig følelse.. Men det er kún ved den bog! Jeg ved ikke hvad det er der sker.. Og det irritere mig.. o-:

 25. Virkelig god bog!
  Seriøst, jeg kunne slet ikke ligge den fra mig!:o Og fik så læst den på få timer! Bogen er virkelig fangende, og man får seriøst ændret sit blik på ‘bøsser’! Den kan klart anbefales!:-D

  All Love From:

  Lilly Valentine <3

 26. Jeg synes den her bog er en af de bedste jeg har læst.
  Jeg har allerede læst den 4 gange, da jeg simpelthen ikke kan få nok af den bog!
  Jeg synes virkelig Angel burde lave en 2’er og derudover synes jeg at det burde være en bog alle 7,8 eller 9 klasser skal læse, da det helt klart vil hjælpe folk med at få et bedre indblik i hvor svært det er for teenagere at være homoseksuel!
  Bogen er blevet min yndlings.

 27. kedelig.. forstår ikke alle de gode anmeldelser! det eneste man hører om, er hvordan de hele tiden har lyst til at hoppe på hinanden. Han prøver at begå selvmord, men Theis ringer ikke 112??? wtf?? hvis man tager en håndfuld sovepiller ringer man sku da 112. Det en ret langtrukken bog, men den har sine gode øjeblikke. Den beskriver godt deres følelser, men alt i alt er den ikke så spændende. Det er dog imponerende at forfatteren kun er seksten år! hun skal nok blive til en rigtig god forfatter 🙂

 28. Synes den er virkelig god, er lige blevet færdig, og det var en fantastisk bog!
  Slutningen, blev jeg lidt skuffede over .. Jeg ville gerne vide, hvad der skete i klassen, når de kom, og folk vidste det. Det er jeg sikker på, at der er mange der gerne ville .. Det var SÅ ærgeligt, for jeg ville gerne læse videre i evig på den bog, den er spændende og man bliver trukket helt ind i den. Super bog! 🙂

 29. Dejlig bog. Men husker hvordan jeg selv var helt ulykkelig forelsket i klassens fyr – hvor var han lækker – drømte om HAM hver nat, men fik ham aldrig – suk, suk. Han kom senere på landsholdet i fodbold – et rigtigt mandfolk. Bogen er rigtig god – men hvor mange bøsser oplever en sådan ægte kærlighed mellem to fyre i teenage alderen?? Godt at bogen ikke beskriver bøsser som dem med løse håndled og er unaturligt skabede. Selv er jeg i dag professional soldat og har en rigtig dejlig fyr som kæreste – men hvor jeg led i skolen.
  Du må gerne skrive til mig: doc.flemming@gmail.com