Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Zizou Corder: Løvedrengen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Zizou CorderUdskriv anmeldelsen • 12. marts, 2006

Zizou Corder: LøvedrengenCharlie bor i London med sine forældre som er videnskabsfolk. En dag bliver forældrene kidnappet og her begynder den spændende historie om Charlie og rejsen ud i verden for at genfinde sine forældre.

12 årige Charlie Ashanti er enebarn og bor i London med sine forældre som er dygtige og kloge videnskabsfolk. De har eget laboratorium i haven og Charlie har slet ikke adgang dertil og døren er altid låst, når forældrene ikke arbejder.

Charlie har en ganske speciel evne. Han kan tale katsk, hvilket vil sige at han kan tale kattesprog. Det har han kunnet, siden han som ganske lille boede i Afrika og var med sin afrikanske far ude i skoven og her blev revet af en leopard-unge og spå den måde fik blandet blod med leoparden. I det daglige er det ikke en evne Charlie gør noget stort nummer ud af at have, da han på alle andre måder er en almindelig dreng.

En dag hvor Charlie kommer hjem fra skole finder han døren til laboratoriet ulåst og forældrene er væk. Han undersøger huset og haven, men finder ingen spor. Den lidt ældre dreng Rafi Sadler kommer til Charlie med et brev som angiveligt skulle være fra Charlies mor, og i brevet står at han skal gå med Rafi hjem indtil forældrene kommer tilbage. Charlie gennemskuer dog at brevet er falsk, men i første omgang pakker han en taske med det mest nødvendige og følger så med Rafi.

I løbet af natten flygter han dog fra Rafi og søger ned mod floden hvor han taler med en kat som ved at hans forældre er på vej mod Frankrig. Katten finder en båd hvor han kan snige sig om bord som blind passager.

Charlie skifter senere båden ud med et fantastisk sejlende cirkusskib som er på vej mod Paris. Han får i første omgang hyre som hjælper til at passe aberne, men efter et møde med en af de seks løver som også er med om bord på skibet, bliver han udnævnt til løvedreng. Mødet med en af løverne, som lige er smuttet udenfor et kort øjeblik for at trække frisk luft, bliver nemlig overværet af flere af cirkusfolkene og for ikke at afsløre deres samtale og Charlies evner med kattesprog, så lader de som om løven adlyder Charlies ordre om at gå tilbage i sit bur. Det får cirkusdirektøren til at tro at Charlie har anlæg for at arbejde med de store kattedyr.

I cirkusset optræder løverne med løvetæmmeren Maccomo, og Charlie fornemmer hurtigt at dyrene er ulykkelige og at de har brug for hjælp. Han indgår en aftale om at hjælpe dem med at flygte og til gengæld vil løverne så hjælpe Charlie i hans søgen efter forældrene.

I tiden ombord på cirkusskibet taler Charlie flere gange med forskellige katte som tilsyneladende holder øje med forældrene og som med jævne mellemrum sørger for at bringe nyt til Charlie. På et tidspunkt lykkes det også Charlie at få en kodet besked sendt til sine forældre via sine katte forbindelser. Ind i mellem sit arbejde med løverne får Charlie også tid til at tænke over sin situation og langsomt stykker han en flugtplan sammen for ham og løverne. Efterhånden finder Charlie også ud af lidt mere om årsagen til forældrenes kidnapning.

Historien om løvedrengen foregår i en fiktiv fremtid hvor der for nogle år tilbage hærgede en stor astma-epidemi. Mange børn er plaget af astma og de forurenende, benzindrevne biler er blevet meget sjældne. Charlies forældre er forskere indenfor sygdomsbekæmpelse og de har gjort en vigtig opdagelse. Charlie tror det er grunden til de er blevet kidnappet.

Dette er uden tvivl en af de bedste bøger jeg har læst på det seneste. Den har fungeret godt som højtlæsningsbog og vil uden tvivl også fange mange til selvlæsning fra ca. 10 år. Bogens tema med kidnapning og forfølgelse krydret med en dreng som taler kattesprog giver lyst til at læse videre og finde ud af hvad det sker med Charlie og løverne. Bare beskrivelsen af de store kattedyr og deres flugt gennem Paris ved nattetide og deres senere ophold på et toilet ombord på Orientekspressen, giver mig lyst til straks at skynde mig til den nærmeste zoologiske have for at se nærmere på løverne der.

Zizou Corder: Løvedrengen (Løvedrengen: 1). Oversat af Mette Skot Perschke. Borgen, 2004. Forside: Lykke Bianca.  Originaltitel: Lion Boy

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Hej alle sammen laver boganmeldelse af bogen (Swag) ❗❗