Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Yngve Frøyen: Forfædrene

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Yngve FrøyenUdskriv anmeldelsen • 29. juni, 2008

Yngve Frøyen: ForfædreneKlassisk gyser for især unge.

En vindblæst ø med et gammelt faldefærdigt hus. Det er intet mindre end, hvad kernefamilien Sand arver, og de beslutter at investere deres sommerferie på at fikse og polere huset med salg for øje.
Familiens to teenaagebørn fornemmer snart, at der er noget gustent ved øen og huset og helt klassisk kælderen i særdeleshed.
Blod er, som bekendt, tykkere end vand, og huset har været i familien i flere generationer og rummer en historie, som både er foruroligende og livsfarlig. Familien Sands sommerferie bliver som et sveddryppende angstprovokerende mareridt: helt uforglemmelig.

Forfædrene er en gedigen gyserroman, der er opbygget med genrens klassiske byggeklodser uden at være forudsigelig. Dæmonerne er både inden i og udenpå, og som handlingen skrider frem, sniger skyggerne og det, der skjules i dem, sig ind på hovedpersonerne – og læseren, afhængigt af nervesystem og evne til at se overnaturlige gespenster gemt i siderne.

Historien om Familien Sand og hvad der bliver af dem kan køle en overophedet strandkrop, men gem den til en mørk regnvejrsdag, hvor det rusker i trætoppene og suser i tagskægget. Suppler eventuelt scenen med et åbent kældervindue til at klapre stemningsfuldt i vinden, træk for en sikkerhedsskyld benene op under dig i sofaen og nyd denne lidt underspillede men velskrevne iskolde nordiske gyser for unge.

Yngve Frøyen: Forfædrene. Høst og Søn, 2008. Oversat af Susanne Vebel. Forside: Peter Stoltze

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.