Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ylva Karlsson: Rejsen til kejseren

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Ylva KarlssonUdskriv anmeldelsen • 22. marts, 2007

Ylva Karlsson: Rejsen til kejserenEn elevator kan være en farlig ting. Den kan f.eks. føre en til fremmede og mystiske verdner. Det sker for Mikaela og Tobias. Hvordan skal de nu komme hjem og er de virkeligt Kejserens børn?

Da Mikaela havner i et fremmed land via en elevator, er hun forfærdet, og hun priser sig lykkelig for at slippe væk. Men snart er hun tilbage, i følgeskab med drengen Tobias. De indfødte tror, at børnene er de sagnomspundne kejserbørn, som skal vække Kejseren og bringe ordnede tilstande tilbage. Sammen med drengen Mund og pigen Erna sendes de på en farefuld rejse. Her lærer de sandheden om Kejseren og om deres egen indre styrke.

Rejsen til kejseren er en fantastisk bog !
Forfatteren Ylva Karlsson har en formidabel evne til at skabe nærvær og berører store filosofiske og etiske spørgsmål på en nænsom og smuk måde. Hendes fortællestil minder utroligt meget om Astrid Lindgrens og det er nok ikke tilfældig at bogen ”Mio min mio” nævnes.

I modsætningen til mange fantasy parallel-verdener er intet i Karlssons univers sort eller hvidt. Som i vores egen verden, er der fyldt med gråzoner og modsætninger trives side og side i personerne. Det gælder også vores helte

Bogen er både spændende og fængslende. Faktisk er den så medrivende, at denne anmelder slugte den ganske uden at opdage, at hun faktisk kom til at tabe stilling til store moralske spørgsmål undervejs.

Den allestedsnærværende fortæller tager roligt og myndigt sin læser i hånden. Der kommenteres på handlingen og personerne. Karlsson trøster og opmuntrer, når det er påtrængt, for tag ikke fejl. Rejsen til kejseren er barske løjer. Fortællerstemmen tilføjer bogen en ekstra dimmention. Man fristes til at fortsætte, når det bliver lige spændende nok og opmuntres til selv at tage stilling. Det bedste er at fortælleren aldrig bliver påtrængende eller irriterende og det fortæller noget om Karlssons format som forfatter. At skabe en så levende fortællerstemme, uden at den forstyrrer historien er faktisk en kunst.

Jeg vil ikke tøve med at kalde Rejsen til kejseren et sjældent mesterværk i en genre, hvor der unægteligt skrives meget bras. Hvis du elsker fantasy eller Astrid Lindgrens smukke historier så læs denne juvel af en bog. Tro mig, du vil ikke blive skuffet!

Ylva Karlsson: Rejsen til kejseren. Oversat af Kina Bodenhoff. Gyldendal, 2006. Forside: Jan Solheim 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.