Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

William Nicholson: Våbnet

Emner: , • Se alle anmeldelser af: William NicholsonUdskriv anmeldelsen • 29. oktober, 2006

William Nicholson: VåbnetGod klassisk fantasy om drengen Søger der tager skæbnen i egen hånd og drager ud for at finde sin udstødte bror.

Historien tager sin begyndelse på drengen Søgers 16 års fødselsdag. Han ønsker at tilslutte sig ordenen De Ædle Krigere som også kaldes Ing’erne og det er netop muligt at blive optaget når man er fyldt 16 år. Søgers bror, Flamme, er allerede optaget som Ing. og han nyder stor respekt hos sin familie, som er meget stolte af ham.

De Ædle Krigere bor i en fæstning på øen Anakrea hvor også Søger bor med sin familie. På selve fødselsdagen vandrer Søger op til fæstningen for at bede i den del af borgen som er åben for øens beboere, og ved hjælp af en indre stemme bliver han ledt ind i de mere hellige dele af borgen for til sidst at finde sin bror Flamme som er ved at undergå en Renselse. Det viser sig senere af Flamme har gjort noget utilgiveligt for ordenen og derfor bliver han, til familiens store skam, udstødt efter at være bleve hjernevasket for at glemme sit tidligere liv som Ing. Søger føler en meget stor uretfærdighed i behandlingen af sin bror og han drager ud for at finde sandheden og redde sin bror.

Pigen Morgenstjerne ønsker ligeledes på sin 16 års fødselsdag at tilslutte sig Ing-ordenen.. Hun bor alene med sin far på fastlandet og ønsker sig brændende et liv som Ing hovedsagelig på grund af at hendes mor sluttede sig til Ing’erne og forlod hjemmet da Morgenstjerne var helt lille. Morgenstjernes far betaler en tidligere øksejæger en stor sum penge for at følge pigen til Anakrea og beskytte hende på rejsen. Undervejs bliver de to dog ret hurtig uvenner og deres veje skilles efter kort tid og Morgenstjerne rejser videre alene.

Drengen Den Vilde er flodpirat og lever af at plyndre og dræbe. På et togt en dag bliver han konfronteret med en af De Ædle Krigere som tryllebinder ham med sine evner til at vinde en kamp over en modstander uden brug af våben eller anden magtanvendelse. Efter denne oplevelse bliver Den Vilde fyldt med et stort ønske om at tilslutte sig De Ædle Krigere.

Søger, Morgenstjerne og Den Vilde når alle frem til øen Anakrea til den årlige optagelsesdag som Ing. De bliver alle tre afvist og alle er de vidner til den officielle bortvisning af Søgers bror Flamme. Nærmest tilfældigt finder de tre unge sammen og et slags venskab opstår. De beslutter sig for at lave en heltegerning og deres håb er så, at de i kraft af denne dåd alligevel vil blive optaget som Ing’er. Deres mål bliver at redde ordenen ved at finde og uskadeliggøre det våben, som nogle mener findes og som har ry for at ville udslette ordenen. De beslutter at drage mod byen Den Strålende Stad hvor våbnet efter sigende skulle befinde sig.

I byen Den Strålende Stad har man en konge som hader Ing’ordenen. Han har et stort hof som bl.a. også omfatter nogle ypperstepræster og en personlig rådgiver. Hver dag skal der ved solnedgang ofres et menneske for at guderne vil tilsmile byens borgere og vil lade solen stå op igen den følgende dag. Kongens rådgiver har i al hemmelighed sørget for gunstige vilkår for en flok videnskabsmænd som arbejder på at fremstille det perfekte våben som ville kunne bruges til at udslette De Ædle Krigere og deres fæstning. For at finde en person som er tilpas opfyldt af had til Ing’erne drager kongens rådgiver til øen Anakrea og bliver her fascineret af Flamme og beslutter sig for at vinde hans tillid, lokke ham med til Den Strålende Stad og her bruge ham i den store plan om udslettelsen af De Ædle krigere.

Denne roman er en god, klassisk fantasy-roman med en ud-og-hjem historie som karakteriserer sig ved at hovedpersonerne rejser ud i verden for at udrette noget, for så forhåbentlig senere at vende hjem – styrkede og klogere. Det er forfatterens anden roman på dansk og dette er første bind i en trilogi.

Det tog mig lidt tid at komme i gang med bogen da jeg havde svært ved at vænne mig til befolkningens navne og forstå landets opbygning, men da først de tre hovedpersoner var blevet præsenteret så var jeg fanget. Jeg synes det er en god gedigen fantasy roman og jeg vil helt klart glæde mig til de to næste bind, hvor jeg håber at finde ud af noget mere om ordenen De Ædle Krigere og hvordan det går de tre hovedpersoner.

William Nicholson: Våbnet, 1. bind i trilogien. Oversat af Stig W. Jørgensen. Sesam, 2006. Originaltitel: Seeker

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.