Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Vibeke Marx: Våde-skud

Emner: , , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Vibeke MarxUdskriv anmeldelsen • 18. december, 2010

Forbered dig på en mavepuster.

Daniel er 13 år og bedste venner med Toke. Toke er sej og ikke bange for noget. Daniel er bange for alt. Alle synes, han er sær og uduelig. Han er nødt til at få specialundervisning, fordi bogstaverne danser i stedet for at blive til ord.

Hjemme går det heller ikke så godt. Mor er alt for overbeskyttende og Daniel må ingenting. Han kan ikke holde det ud. Men han er nød til at overholde reglerne, for ellers får mor et anfald.

Før Toke kom på skolen, var Daniel næsten altid alene. Han kan næsten ikke fatte, at Toke gider være sammen med ham. Men det gider han. Og han inviterer Daniel med på weekend hos sine bedsteforældre i Vejle. I løbet af weekenden går det op for Daniel, at hans familie ikke er den eneste, der har hemmeligheder.

Han kan selvfølgelig ikke sove, men spekulerer på alle de mærkelige mennesker, han er omgivet af. Hans mor, der er lige så sart som det glas, han kom til at smadre i går. Toke, der taler som en voksen og ved så mange underlige ting. Hans far, der opfører sig som en direktør, men arbejder som skraldemand. Og Tokes farfar, der ligner to personer, som spejler sig i hinanden. For ikke at snakke om den usynlige farmor. Hun er lige så usynlig som hans egen mormor, der pludselig ikke var der mere.

Våde-skud er en stærk bog, som nærmest tog pusten fra mig. Den gyseragtige historie griber en lige om hjertet og klemmer til.
Daniel er så ensom, at det gør ondt. Kunne jeg give ham et knus, ville jeg gøre det. Samtidigt er der et eller andet ved Toke, som pirrer nysgerrigheden, i sådan en grad, at jeg bare måtte læse bogen færdig med det samme.

Mit bud er at mange 10-12 årige drenge, vil synes godt om Våde-skud. Det er en rå fortælling om drenge, der ikke har det nemt. De tackler det bare, på hver deres måde.

Vibeke Marx har før brillieret med bøger som Lykkebo lukker, der også er en historie man ikke lige glemmer.

Læs mere om bogen og Vibeke Marx lige her.

Vibeke Marx: Våde-skud. Illustreret af Palle Schmidt. Forum, 2010. -184 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.