Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ulrikka S. Gernes: Pepitas tudetur

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Runa Steppinge, Ulrikka S. GernesUdskriv anmeldelsen • 28. august, 2008

Tårer bliver til pytter, pytter blir til åer, åer bliver til floder og pludselig er legepladsen oversvømmet af et hav af tårer!

Pepita er på legepladsen med far, hun gynger og hun gynger – højt, højere, højst! Men pludselig falder hun af! Før kildede det i maven, men nu er der en klump, der bare vokser og vokser indtil den begynder at pible ud af Pepitas øjne, så der dannes en vandpyt under gyngen. Vandpytten bliver til en lille sø, for Pepita kommer i tanke om at hun også faldt på cyklen den anden dag – og Palle ville ikke lege..Fra søen løber en lille å, som dernæst vokser til en større flod, efterhånden som Pepita kommer til at tænke på flere og flere forfærdelige ting, hun har oplevet, som da hendes første og anden kanariefugl, Dutti og Dutti 2, henholdsvist døde og fløj bort og da hun troede, hun ville få en Barbiedukke til jul, men bare fik en blokfløjte..! Endelig, da Pepitas tårer har dannet et helt ocean fyldt med blåhvaler, flyvefisk, sørøvere og endda en haj-dronning, kæmper far sig igennem vandmasserne med dykkerudstyr og ser, hvor alvorlig situationen er, og så skal der trøstes, pustes og snakkes indtil det salte ocean igen er tørret helt ud.

Pepitas tudetur er en helt vidunderlig bog om når alting går skævt og et lille uheld bare er dét, der får det berømte bæger til at flyde over, så det pludselig kan føles som om, hele verden har vendt sig mod én. Sproget er fint og poetisk på en “skæv” måde, og teksten suppleres af fantasifulde, farvestrålende tegninger af den stortudende Pepita med det store hjerteformede ansigt og af alle de triste oplevelser, hun har haft. Oplevelser, som pludselig begynder at dukke op i det ocean af en tudetur, faldet fra gyngen har skabt. Dette er en bog, som alle – store som små – kan føle genkendelse ved, og det er en forløsning at opleve hvordan vandet trækker sig tilbage, når Pepita endelig bliver set, forstået og trøstet af sin far. Ulrikka S. Gernes har tidligere skrevet billedbogen Misforståelsen.

Ulrikka S. Gernes: Pepitas tudetur ; illustrationer Runa Steppinge. 1. udgave, 1. oplag. – Gyldendal, 2008. – 28 sider : Ill. i farver. Pris kr. 229.00
Forside: Runa Steppinge

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.