Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ulf Sindt: Turbo og den enarmede tyveknægt

Emner: • Se alle anmeldelser af: Ulf SindtUdskriv anmeldelsen • 21. april, 2007

Ulf Sindt: Turbo og den enarmede tyveknægtMangler du et fif til at narre lommepenge fra din storesøster- eller bror, så læs bogen om Turbo og hans opfindsomme metoder.

Turbo, også kendt som Bo, befinder sig i et trygt og varmt familieliv, hvor de små hverdagsoplevelser i skolen og sammen med venner og familie udgør handlingsforløbet. Hovedparten af kapitlerne udspiller sig i familiens ferie i sommerhuset. Feriedagene går med at fiske eller fange myggelarver sammen med storebror Martin. En af de sjoveste episoder er, da de indfangede myggelarver i løbet af natten uheldigvis udvikler sig til en kæmpe sværm af myg, som overfalder far næste morgen på badeværelset.

Udover at være god til løb har Turbo også talent for at snøre storebror Martin, for alle hans penge til slik, da de leger enarmet tyveknægt. En dejlig ferie slutter, men Turbo glæder sig til at vende tilbage til skolen og sin gode ven Simon.

Jeg synes, det er en fin samling af små handlingsforløb fra Turbos hverdag. Der er dejlige, brugbare eksempler på, hvordan lillebror godt kan overrumble storebror med snilde og list.

Selv om illustrationer er sort/hvide, er de meget charmerende og passer godt ind i bogens stemning. Specielt billedet af hele familien, der giver et fælleskram til lillesøster Karin er uimodståeligt. Bogen er skrevet med en stor typografi og god luft mellem linjerne.

Bogen om Turbo er en sjov letlæsningsbog for både piger og drenge, der har påbegyndt den første læsning. De kan glæde sig til at læse de efterfølgende bøger om Turbo, som allerede er udgivet på svensk.

Bogen er en udgivelse i serien af Carlsen Stribede, der betegnes som ”Gode historier, du selv kan læse.” Bøgerne i serien er indbydende på grund af deres flotte indbinding, og de er let genkendelige på de 3 striber på bogryggen.

Ulf Sindt: Turbo og den enarmede tyveknægt. Oversat af Thorstein Thomsen. Carlsen, 2006.  Forside: Gunilla Kvarnstrøm.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.