Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ulf Palmenfeldt & Helena Willis: Tygge på lig og andre ækle historier

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Helena Willis, Ulf PalmenfeldtUdskriv anmeldelsen • 20. september, 2009

Tygge på ligEn samling af 34 sagn, spøgelses- og vandrehistorier.

Ulf Palmenfeldt og Helena Willis har gjort et udmærket arbejde med at samle fortællingerne. De er af lidt varierende længde. Nogle er meget korte andre lidt længere, men alle har en passende længde til at blive læst højt.

Læseren præsenteres for de dødes gudstjeneste, et mobilopkald fra en afdød, usandsynligt tredobbelt selvmord og mange andre makabre og uhyggelige historier. Man behøver ikke læse fra en ende af, men kan hoppe frem og tilbage i bogen og finde netop den lille historie, som ser spændende ud. På den måde fungerer Tygge på lig og andre ækle historier som et skatkammer af gys for børn.

I reglen slutter historierne med en overraskende pointe eller endnu bedre med en makaber afslutning, hvor personer dør, møder spøgelser eller bliver sindssyge.

Tygge på lig og andre ækle historier egner sig til at blive læst alene under dynen eller at blive læst højt en kold efterårsaften, hvor børn og voksne kan gyse i fællesskab. For selvom bogen er skrevet til børn, så er historierne af en sådan beskaffenhed, at de voksne også kan få glæde af gysene.

Tygge på lig og andre ækle historier. Indsamlet og genfortalt af Ulf Palmenfelt, illustreret af Helena Willis. Sesam, 2005. – 37 sider
Originaltitel: Tugga på lik och andra hiskliga historier

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.