Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Tsugumi Ohba & Takeshi Obata: Death Note 4: Kærlighed

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Takeshi Obata, Tsugumi OhbaUdskriv anmeldelsen • 8. november, 2009

deathnotekaerlighedI hjernernes kamp bliver der pludselig indblandet… kærlighed.

Kærlighed er fjerde bind i manga-serien ”Deathnote”, der startede med Kedsomhed. At starte her uden at have læst hele serien må være som at blive smidt ind i en rugby-kamp uden beskyttelsesudstyr og uden at kende reglerne og pointen med det hele. Man vil nok være noget ør. Så læs serien fra en ende af – den er det værd.

Den lille gruppe efterforskere, som forsøger at finde den overnaturlige morder Kira har måttet indse, at Kira pludselig ikke er den eneste, der kan dræbe på afstand. Der er en anden Kira på spil, som kan endnu mere end den første, men blot ønsker at komme i kontakt med sit idol. Men en af efterforskerne er endnu mere påvirket end de andre – sytten-årige Light Yagami, som i virkeligheden er den første Kira.

Han ved, at de to Kira’er begge har deres egen Deathnote, en dødsguds notesbog, som gør dem i stand til at dræbe dem, de måtte ønske. Men hvem er den nye spiller på banen?

Den nye Kira viser sig at være den unge pige Misa – og hun er et forfriskende indslag i historien. Hidtil har det hele drejet sig om den højst intellektuelle kamp mellem Light og den hyperintelligente teenage-detektiv L, men Misa er en helt anden type end de to, og hun har sine helt egne mål. Og et af dem er romantik.

Deathnote er en forunderlig serie. På den ene side er den ganske langsom, idet størstedelen af indholdet er L og Kiras forsøg på at forudsige og forstås hinandens træk – men på den anden side formår den hele tiden at være spændende og uforudsigelig. Misa blæser ind på scenen og drejer historien i en ny retning, for pludselig er der en ny deathnote i spil og endnu flere motiver og skjulte planer at holde styr på. Slutningen (som selvfølgelig ikke er en rigtig slutning, for der er flere bind i serien) er ikke en, man ville have forudset – men på samme tid er den det logiske fortsættelse til kampen.

Deathnote er ikke lige så hurtig, letbenet og fyldt med tjubang som meget andet manga – men den er dyster, spændende og fascinerende.

Tsugumi Ohba (tekst) & Takeshi Obata (tegninger): Death Note 4: Kærlighed. Oversat af Alex Jørgensen. Carlsen, 2009

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.