Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Tsugumi Ohba & Takeshi Obata: Death Note 3: Duel

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Takeshi Obata, Tsugumi OhbaUdskriv anmeldelsen • 17. marts, 2009

deathnote3duelNår genier kæmper om og til døden.

Tredje bind af manga-serien Death Note hedder Duel, og kampen mellen antihelten Light Yagami og den konstant sammenkrøbne drengedetektiv L fortsætter.

Light er kommet i besiddelse af en dødsguds notesbog, som gør ham i stand til at dræbe folk efter forgodtbefindende – i det mindste så længe han overholder en lang række regler, som langsomt afsløres gennem serien. L er en mystisk og hidtil ansigtsløs detektiv, som er blevet kaldet ind for at finde ud af, hvem gerningsmanden bag en lang række mord på kriminelle er. Hidtil ansigtsløs, for i dette tredje bind står de to endelig over for hinanden – og ikke nok med det, L lader sig indskrive på Lights universitet, og deres kamp antager nye dimensioner.

Men der er overraskelser i vente. Bedst som man tror, historien er ved at male sig selv ind i et hjørne, er der nye udviklinger.

Death Note er som en moderne udgave af Sherlock Holmes’ kamp med Moriarty, iblandet et overnaturligt element. For selv om plottet drejer omkring den dødbringende notesbog og dødsguden Ryuks forundring over menneskene, så er det kampen mellem to store hjerner, der er i fokus. Både Light og L er superintelligente, og de gennemtænker hvert enkelt trin i det avancerede skakspil, som de er i gang med. Det gør også, at Death Note nok er mindre actionpræget, end de faste manga-læsere er vant til, og billederne er noget mere mættede med tekst. Men vil man gerne have mere indhold end fartstreger, så byder serien her på både spænding, drama og sort humor.

Tsugumi Ohba (tekst) & Takeshi Obata (tegninger): Death Note 3: Duel. Oversat af Alex Jørgensen. Carlsen, 2008, 210 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.