Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Tonya Hurley: Ghostgirl

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Tonya HurleyUdskriv anmeldelsen • 18. november, 2009

ghostgirlDet spøger – men på den hyggelige måde

Charlotte Usher har en plan. Alt skal være anderledes i år. Hun har brugt sommerferien på at gøre sig klar til det nye skoleår – det betyder et nyt look. For i år skal drømmefyren Damen se hende. Og helst også invitere hende med til ballet. Da hun bliver hans fysikmakker, kan hun næsten ikke tro sit eget held.
Men så dør hun. Dræbt af en vingummibamse, der sætter sig fast i halsen. Bare sådan. Det ene øjeblik spiser man vingummibamser – det næste øjeblik er man død.
Så tror man, man slipper for skolen, når nu man er død. Men niksen… Charlotte bliver den nye elev i Kadaverklassen, hvor mr. Brain skal hjælpe eleverne med at afklare deres liv.
Det er ikke nemt, når man har med en flok egoistiske teenagere at gøre.
Charlotte er ingen undtagelse. Hun har stadig en plan. Død eller ej. Hun vil til ballet med Damen.
Der skal kreative metoder til. Med hjælp fra Goth-pigen Scarlet – som er den eneste levende, der kan se hende, gør hun alt for at få Damens opmærksomhed.

På trods af glæden ved at føle sig “i live” var Charlotte stadigvæk ikke helt afklaret med sin plan. At besætte Scarlet havde trods alt været Plan B. Scarlet havde ikke det hår, tøj og udseende som Charlotte havde håbet på, og det var bestemt ikke det look, som de fleste drenge, og da slet ikke de mest populære, gik og drømte om, for at sige det mildt. Desuden var det kun en midlertidig overtagelse, og – ud over de moralske aspekter – så ville det kræve tid og anstrengelser at få en fyr til at forlade sin superlækre kæreste til fordel for punker-lillesøsteren.

Ghostgirl er morbid og satirisk. Hovedpersonen Charlotte er en hel figur, der minder om en typisk teenager. Hun er til tider så egoistisk, at man krummer tæer. Andre gange er hun en pige, man godt gider være veninder med.
Hurley skriver om døden på en måde, så den ikke er så slem. Bogen er ikke en pageturner. Men den har sine øjeblikke og vil helt sikkert more sit publikum – piger fra 10-14 år.

Ghostgirl har sin egen seje hjemmeside, som er et klik værd: www.ghostgirl.com

Ghostgirl skrevet af Tonya Hurley. Illustreret af Craig Philips. Phabel 2009. 342 sider. Kr. 199,-

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.