Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Tony Ross: Jeg vil ha´en kælk & Jeg vil ha´et telt

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Tony RossUdskriv anmeldelsen • 6. december, 2007

Tony Ross: Jeg vil ha´en kælk & Jeg vil ha´et telt“Jeg vil ha’…” to nye historier om den søde, men krævende, lille prinsese.

Det er ikke altid nemt at være prinsesse, en krævende lille prinsesse, der ofte får det som hun vil have det. For det man vil ha´, er ikke nødvendigvis det samme som man har brug for. Det synes, at være et af de overordnede temaer i Tony Ross’ bøger om den lille prinsesse.

Den lille prinsesses hverdag er genkendelig og vedkommende for de ganske unge læsere (og deres forældre). Men det genkendelige får et komisk twist, da det kære barn jo ikke er omgivet at almindeligt borgerlige voksne i almindelige stuer. Men derimod færdes på slotte og i slotshaver, omgivet af konger, dronninger, admiraler og tjenestefolk med flere.

Tony Ross: Jeg vil ha´en kælk & Jeg vil ha´et teltPå mange måder er prinsessen en urimelig lille møgunge. Men på den anden side er hun bare et barn, og dem tror jeg godt forfatteren kan lide. De er, ligesom de voksne, ikke ufejlbarlige. Men det er ok. Hun er tilpas nuttet med sin krone og sine gummistøvler eller bare tæer. Og hun har et dejligt uproblematisk forhold til at gøre sig beskidt. Jeg synes, det kunne være rigtig dejligt for den lille prinsesse at få nogen legekammerater på sin egen alder.

Tony Ross: Jeg vil ha´en kælk & Jeg vil ha´et telt. (Den lille prinsesse) Elisabet Nordbrandt. Forum, 2007

 

Nu også kendt fra tv

Den lille prinsesse underholder nu også som tegnefilm…

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.