Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Tina Sakura Bestle & Anne-Marie Donslund: Ærtehalm

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Rikke Villadsen, Tina Sakura BestleUdskriv anmeldelsen • 13. januar, 2011

Fabelagtig fortælling!

Søstrene Ærte og H kunne have været siamesiske tvillinger, hvis ikke de var blevet delt ved skulderen. Nu mangler de begge en arm, men når de står helt tæt sammen, tænker de bedre. Virkelig bedre.
Skolen er ikke så spændende som nu fx en container fuld af skrald, som man kan sælge videre, og  en dag finder søstrene en ramponeret trompet, der virker ked af det, som om nogen har råbt om hjælp ned i den, og Ærte forstår, at det er vigtigt.
Drengen Henning er blevet væk, og det er ikke utænkeligt, at den gustne Verdensmand har noget med det at gøre. Ærte og H skæver til mystikken, står sammen og kommer på sporet af noget, der involverer uhyggelige videnskabelige forsøg. På hjerner!
I baggrunden trutter Vardegarden, for pigerne bor altså i eksotiske Varde, i røde jakker og hvide bukser, og derhjemme har de en lidt irriterende og ikke special kærlig storesøster, der ligesom slet ikke sætter pris på dem.

Historien om søstrene Ærte og H er vidunderligt skæv, morsom og uhyggelig. Det er sjældent, at bøger er noget af det hele på en måde, der rent faktisk fungerer, men Ærtehalm scorer højt som en velskrevet og spændende historie sprudlende fuld af finurlig og flyvsk fantasi med et tvist alvorlig social realisme.

Rikke Villadsen supplerer historien med s/h illustrationer, der fastholder historiens dystre nerve og skæve stil.

Jeg tror, at forfatterne Tina Sakura Bestle og Anne-Marie Donslund er præcis som Ærte og H. De mangler hverken arme eller er siamesiske tvillinger – men de tænker virkelig godt, når de går sammen!

Der skulle komme flere bøger om søstrene Ærtehalm – det lover forlaget bag på bogen.

Tina Sakura Bestle & Anne-Marie Donslund: Ærtehalm. Illustrationer af Rikke Villadsen. Gyldendal, 2010.- 104 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (10 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.