Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Thorstein Thomsen: Nørdernes forvandling

Emner: , , , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Thorstein ThomsenUdskriv anmeldelsen • 12. juli, 2010

Nogen gange får man bare nok og noget må gøres.

Alf har været syg i et stykke tid, og da han kommer tilbage i skolen er der sket noget mærkeligt. Han er ikke længere en af dem der griner med, når andre bliver drillet. Nu er det ham de griner af. Selv lærerne er ude efter ham. Hvad fanden skete der lige der?
Efter den første forvirring har lagt sig, beslutter han sig for at gøre noget. Derfor slår han sig sammen med klassens anden mobbeoffer Tykke. Eller Toke som han rigtigt hedder. De kalder sig Magtens sønner og sværger på at få hævn. De vil forvandle sig til vindertyper og score alle pigerne.
Der skal forandringer til, for at arbejde sig op fra bunden af hierarkiet. Noget af de første drengene gør er at ændre deres navne til Ulf og Bjørn. Dem er der mere power i. Sommerferien bliver brugt på vægttræning, og Alf skifter brillerne ud med kontaktlinser.
Pludselig synes Line, Anemone og de andre piger, de er interessante og de andre drenge må hellere se sig over skuldrene, for man ved aldrig hvornår Ulf og Bjørn giver igen og siger tak for sidst. Payback is a bitch.

Vi havde opnået, hvad vi ville. Vi havde på en god måde fortalt, hvad vi hed fremover, og Bjørn havde vundet over Johannes igen. Men vi kunne få mere ud af ham. Da han gik ud på gangen, løb jeg op på siden af ham.
“Johannes?”
Han ignorerede mig, gik bare hurtigere.
“Du kan undgå at komme af med din cykel på en måde.”
Han gik videre.
“Du skal bare kalde os det vi, hedder.”

Nørdernes forvandling er ikke en gyser, men handlingen er alligevel uhyggelig. For hvad sker der med mennesker, der længe har taget i mod slag? Hos Alf/Ulf og Toke/Bjørn kryber hensynsløsheden og ondskaben ind under huden på dem, og der er ikke meget plads til kærlighed. De har kun hævn i tankerne.
Især Bjørn har fået nok og han forvandler sig til et farligt muskelbundt.
Thorstein Thomsen har skrevet en bog med stof til mange lange diskussioner. Bogen er velegnet til både selvlæsning og klasseundervisning.

Nørdernes forvandling er blevet til  filmen Min bedste fjende.
Nørdernes forvandling udkom første gang 2001. Men i forbindelse med filmen, er der netop udkommet en billigudgave.

Thorstein Thomsen er en produktiv herre, der har skrevet flere bøger, filmmanuskripter og sange. Se meget mere på hans hjemmeside.

Thorstein Thomsen: Nørdernes forvandling. Høst & Søn, 2010. -224 sider kr. 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (29 stemmer)
Loading...

17 kommentarer »

 1. Jeg synes, at det er en rigtigt interessant bog, der vil kunne bruges i undervisningen på både en 7. og 8. årgang. Der er en del at arbejde med i forhold til emnet ‘identitet’, ‘pubertet’, ‘hieraki og klassekamp’, m.m..

 2. jeg syndes at facebook har meget med vensskap at gøre
  ex: vis man havde en ven i udlandet og den person havde facebook kunne de kontakte mig når de havde lyst

  MVH
  malou

 3. Er der også en personkarakteristik af Alf/Ulf ?

 4. Hader den bog! Føj! Han dropper Anemone for en upopulær grim birgit

 5. den er god
  MVH
  MIG

 6. Jeg læste den bog da jeg gik i ottende klasse og det er den eneste bog, der har sat sig fast i mig. Det er som den fastgjord sig i min underbevdsthed og siden jeg læste bogen har jeg levet efter princippet, at jeg kan få hvad jeg vil i den her verden og ingen kan stå i vejen for mig.dog skal det forstås som et positivt princip, da jeg siden færdiggjord gymnasium og universitet, som resulterede i en kandidatgrad.
  Døjet læste bogen havde jeg kun levet 2 år i Danmark og på det tidspunkt følte jeg mig nok lidt som alf, da jeg ikke nødvendigvis blev udsat for mobning men jeg følte mig aldrig god nok i forhold til de andre, hvilket skyldes nok at min familie ikke var i en økonomisk stærk position på daværende tidspunkt. Jeg havde derfor aldrig de ting som mine jævnaldrende havde, som inkluderet spil, tøj, penge osv. Denne bog gjord at jeg tænkte “fuck det” – hvad jeg ikke har nu, skal nok komme hvis jeg bare ligger arbejdet i det nu og går efter mit mål, som er økonomisk styrke og “frihed”. Jeg kan nu med stolthed sige at jeg er der hvor jeg vil være og et eller andet sted, kan jeg takke denne bog for det, da den støbte en form for stædighed og fremadrettethed i mig som jeg nyder godt af den dag i dag.

 7. god bog 🙂
  læste den selv i 7 klasse
  den er meget god men en del overdrevet måske lidt for meget

 8. den her bog giver ikke nogen mening en kamp.
  smadrer hindandens cykler og tage nøgenbilleder af sin storesøster for at blive populær??
  giver ingen mening hvem vil gøre det

 9. Læste også denne bog i syvende. Den er lidt kedelig men ikke dårlig 7/12

 10. Mig er dum

 11. Nogen der vil spille Cs:Go

 12. jeg læste lige bogen lidt igenem igen og syntes faktisk at den er meget god 12 ud af 12!!

 13. Jeg syntes den er dårlig 4/12

 14. det er en god bog

 15. stop med at skrive tak det bliver alt sammen sent til min email.
  det er en god bog og det har vi hørt vær sød at stoppe.

  MVH
  Bognørd

 16. Hej:)
  Jeg er en syvende klasses elev, der har fået som opgave at læse denne bog, og skrive en anmeldelse som afsluttende opgave. Jeg vil fuldt ud give jer ret i, at bogen er specielt egnet til undervisning i 7. og 8. årgang, da der er meget at snakke om, og det er god øvelse, for os elever, at læse bøger med “gemte betydninger” som denne. Desværre interreserer hverken jeg eller mine venner sig specielt meget indenfor dette område.

  Mvh
  Mig:)

  PS. håber ikke i har noget imod, at jeg ønsker at forblive anonym:)

 17. Bogen blev læst på under 3 dage… Den er fantastisk godt skrevet, med massere af sjove øjeblikke.

  Jeg er bare kommet i denne situation at min lære ikke gider finde nogle opgaver til mig… Nogen der ved hvor jeg kan finde nogle opgaver til “Nørdernes forvandling”?

  mvh.
  Katrine