Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Thomas Winding: Mester mellem himmel og jord

• Se alle anmeldelser af: Thomas WindingUdskriv anmeldelsen • 8. januar, 2009

Mester mellem himmel og jordFå kan formidle glæden og det forunderlige ved frikadeller og livet som den lille hund Mester.

Hvilken gave for Mesterfans, at Thomas Winding nåede at skrive endnu en Mester-bog før sin alt for tidlige død i 2008. Kender man endnu ikke den skønne hund Mester, så er dette en kærkommen lejlighed til at stige på og højst sansynligt melde sig ind i fanklubben. 

Mester en en fantastisk lille hund, der på eget initiativ flyttede ind hos fortælleren i første bind. Mester kan tale, og han har næsten altid en mening og noget at sige. Man kunne mene, at han er en usædvanlig pædagogisk udfordring, men han er nu nok bare en hund, og hunde drømmer om frikadeller og kan lide at ligge lune steder – f.eks. i sofaer og senge. Sådan er det.

Tricket og det geniale ved Mesterbøgerne – således også ved denne – er, at historien om Mester og hans mennesker, fungerer som en rammefortælling for en række historier, som Mesters menneske (ikke ejer, for Mester kan ikke ejes), fortæller hunden. Det er oftest historier med dybde og livspoesi, historier der berører de store ting i livet. Men med den noget flabede eller i hvert fald ikke-autoritetsplagede hund – som tilhører og kommentator, så gøres livet og historierne om det, til noget der er til at tage at føle på.

Som i de andre produkter fra Thomas Windings hånd, så strømmer der fortælleglæde, livsglæde og en ganske særlig humor ud af denne bog. Det er en bog der vil læses højt. Intet er skønnere end at grine og tænke sammen. Illustrationerne er af Winding selv og Mester er en dejlig hund. Hvis han var min hund, så måtte han sove i min fodende HVER nat.

Mester mellem himmel og jord / Thomas Winding ; illustreret af forfatteren. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Høst, 2008. – 78 sider : ill. Pris: kr. 79,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.