Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Thomas Winding: Flere af Thomas Windings bedste historier

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Thomas WindingUdskriv anmeldelsen • 22. marts, 2007

Thomas Winding: Flere af Thomas Windings bedste historierEn ny samling med 9 herlige historier af Thomas Winding. Her er gensyn med Bamse, Emile, Super Carla og flere andre.

Der er nu udkommet endnu en samling Thomas Winding historier. Tidligere har Politikens forlag udsendt Thomas Windings bedste historier og Thomas Winding fortæller julehistorier

I denne Winding samling møder vi først et kort uddrag af Mester, min mester. Thomas Winding har skrevet 4 dejlige højtlæsningbøger om hunden Mester. Her får man en fin smagsprøve.

Samlingen rummer to historier med Bamse: Ih! siger den lille Bamse og Se! siger den lille Bamse. Bamse er henholdsvis ved stranden og på aftentur med de to store bamser. De store hygger sig og prøver hele tiden at involvere den lille, men den er opslugt af noget helt andet.
Begge historier har tidligere været udgivet som billedbøger og henvender sig til små størrelser på 3-4 år.

Et andet gensyn med historier for de yngste, er de to om den lille afrikanske dreng Emile. Faderen beretter i Emile og naturens orden om hvordan verden er indrettet både der hjemme og i naturen. Emile lytter og laver sin egen “naturens orden” efter en større oprydningsdag derhjemme. I Emile er bare skøn får lillesøsteren mere opmærksomhed, og Emile laver numre for at gøre opmærksom på, at han også er der.

Samlingen rummer en tredje bamsehistorie: Nej, jeg er ikke Bamse fra fjernsynet : En elsket bamse, slidt af mange kærtegn bliver glemt, da Bamse og Kylling fra TV vinder stor popularitet i familien.
Den går hjemmefra og bliver først fundet næste forår – af en pige, der tager den med hjem, selv om moderen synes den er lidt ulækker. Bamse bliver vasket og repareret – og allerbedst han bliver set og elsket igen.

Bedstemor i himlen handler om er dreng, der mister sin bedstemor. Hun bliver til en engel, der udretter gode ting, og hun besøger også drengen en nat og fortæller ham, at hun vil blive genfødt – og det som hans kommende lillesøster. En poetisk historie om døden og livets gang.

Med i samlingen er også fortællingen om Super Carla, som nok er bedst kendt fra TV-serien, hvor det også er Thomas Winding, der er fortælleren.

Den sidste historie er Yrsas dukker, som jeg ikke har stødt på andre steder. Yrsa har en del dukker, og de har nogle sjove navne – og egenskaber. Der er Klogskabsdrengen, Fremmedsprogsdrengen, Trøstebamsen og Nissefar. Yrsa elsker sine dukker, leger med dem og snakker med dem. Som hun siger: “voksne mennesker er gode til at trøste, men bamser har bedre tid”.

Thomas Winding skriver nogle dejlige og fantasifulde historier. Det er fint at de bliver udgivet på ny, så børn stadig kan få dem læst højt og nyde dem sammen med deres voksne.

Mine yndlingshistorier i denne samling er de to historier om Emile, der er henlagt til en anden verdensdel. I Afrika er levestandarten for det meste ikke er så høj som i den vestlige verden: “Hans familie havde ikke ret mange ting, men de passede godt på dem de havde”, hedder det i indledningen til Emile og naturens orden, der fortæller om en afrikansk familie, der lever et værdigt liv uden mang ting og penge.

Også hunden Mester og dens ven, manden, hører til mine favoritter, men alle fortællingerne er et gensyn værd.

Nogle af illustrationerne er lavet af Thomas Winding, andre er af Tove Krebs Lange og Mette Dreyer.
Til bogen hører også en herlig cd, hvor T.W. læser Yrsas dukker samt de to Bamsehistorier.

Thomas Winding: Flere af Thomas Windings bedste historier, illustreret af Thomas Winding, Mette Dreyer & Tove Krebs Lange. Politiken, 2007. Forside: Thomas Winding

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.