Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sven Nordqvist: Nalles taxa

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Sven NordqvistUdskriv anmeldelsen • 10. april, 2006

Sven Nordqvist: Nalles taxaFindus´ far, Svend Nordquist, udgav i 1991 billedbogen Nalles Taxa. Nu er den kommet i en ny udgave. Det er en bog for de mindste, men hele familien kan godt være med.

Mød bjørnen Nalle. Nalle finder en gammel trillebør og opdager hurtigt at, sådan en kan man løbe med. Og hu hej, det går tjept, når Nalle løber med trillebøren, så interesserede passagerer melder sig hurtigt. Nalles taxa er født.

De første kunder er et par kaniner, og Nalle giver gerne en tur. Først går det lystigt derudad, men da det begynder at gå op af bakke, bliver Nalle hurtigt træt af at transportere kaniner – de synes ligesom at blive tungere og tungere. Så de ryger af. Så går det det straks bedre med den store lærer med overfrakken. Da Nalle skal køre ham ned til stationen, så går det som en leg.

Dagen igennem kører Nalle også med en dame i en kaninlignende pels -er hun mon let som læreren eller tung som kaninerne? Bliver den ældre dame med pelskant på hatten lettere, når hun tager hatten af. Og hvad med æbler, hvad vejer de? Nalle prøver forgæves at opstille nogle regler for hvem og hvad, han vil servicere i sin taxa, men der synes hele tiden af være noget, han ikke har taget højde for. Verden er ikke så enkel, som nogen måske kunne ønske.

Nalle er ikke den skarpeste kniv i skuffen, nærmere lidt klovneagtig. Personligt er jeg ikke meget for cirkus og slet ikke for klovne, men Nalle er nu meget sød. Og jeg er sikker på, at Nalle ikke har glemt i morgen, hvad han lærte i dag, i modsætning til klovnene i cirkus – der ligesom aldrig kommer videre. Desuden er han faktisk meget sød og hjælpsom. Nordqvist er helt sikkert blevet bedre, siden han skrev og tegnede denne bog, men den er er bestemt anbefalelsesværdig og fuld af ægte charme.

Sven Nordqvist: Nalles taxa. Oversat af Susanne Vebel. Carlsen, 1991. Forside: Sven Nordqvist. Originaltitel: Nasses taxi

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.