Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sven Nordqvist: Minus og den store verden

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Sven NordqvistUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Sven Nordqvist: Minus og den store verdenGå på detaljejagt i den store verden sammen med drengen Minus

”Minus og den store verden” skulle nok i stedet have heddet noget med ”plus en stor verden”. For som altid i Sven Nordqvists billedbøger er der så mange finurlige detaljer i illustrationerne, at der altid er en verden inde i en verden i en…..

Bogen er oprindeligt udkommet i Sverige i 1985, og det er dejligt at vi nu også har fået den til Danmark. Stregen er Sven Nordqvists’ som vi kender den. Findus eller Mor Muh kunne godt titte frem bag en sten, uden at de ville falde udenfor, så man føler sig hjemme fra start.

Historiens hovedperson er den gæve dreng Minus. Minus beslutter sig for at gå ud i den store verden. Han er heldigvis ikke for stolt til at tage imod et godt råd, og fra gamle Enok får han det råd ikke at samle sig for meget skrammel. Én ting af hver slags burde være rigeligt. For at understrege sin pointe, så forærer Enok Minus sin ene sko, og med den på foden drager Minus så afsted.

På sin færd møder Minus mangen en spøjs personage og udfordring. Det skrider dog ikke så hurtigt frem med at finde den store verden. Men måske betyder måske ikke så meget, når man har en god og lærerig tur.

Sven Nordqvist: Minus og den store verden. Carlsen, 2006. Oversat af Arthur Krasilnikoff.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Et af de bedste bogminder fra min barndom