Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Steven Hunt & David Richardson: Himmeljægerne

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: David Richardson, Steven HuntUdskriv anmeldelsen • 20. marts, 2011

Spændende og visuelt fantastisk historie om kampen for fantasien og retten til at tænke sine egne tanker.

Pigen Alice dømmes som revolutionær og anarkist efter Loven om Kreativ Konformitet sektion 27a. Hendes forbrydelse? Hun har været kreativ og lavet en tegning, hun har lokket frem fra sin fantasi, og som alle andre ballademager, trues hun nu med genopdragelse efter lovens strengeste paragraffer.
Bankeren – øverste myndighed, eller diktator om man vil, sender den utiltalende Fanger, der drypper insekter fra sin krop, efter Alice. Fanger forsøger at sætte en fælde for Alice, som hun dog undslipper ,og snart er hun på vej i en luftballon med sin ulidelige hjernevaskede bror, Thomas, og drengen Spinner. Oppe i himlen kan alt ske – og det gør det også!

Himmeljægerne er grundlæggende en historie om firkantede systemers nedbrydning af individet, kreativitet og den frie tanke. Romanens tematik er så tyk, at man kan skære i den, men man overgiver sig og tilgiver alt pga. bogens helt igennem mageløse og charmerende illustrationer, der fylder hver side ud og bestemt er mere end den halve fortælling.

»Så slog det Alice, hvor forfærdelig Bankerens forbrydelse var: Han havde stjålet alles fantasi! Stjålet den, så det ville blive nemmere at kontrollere dem og holde dem som slaver. Hun tænkte på sin mor og sin stakkels, nedbrudte far – selv Thomas. Pludselig blev det hele klart.«

Denne billedfortællings univers er både betagende og uhyggeligt med tydelige referencer til Nazi-tyskland, Hitlerjugend og anden ondskab, der opkastes af totalitære regimer. På siderne lurer der både monstre og skønhed. Stilen er unik, men med elementer hentet fra steampunk, hvilket drysser ekstra charme over historien.

Og så er det jo selvfølgelig kun begyndelsen – vi kommer til at høre mere om Alice, Thomas og Spinner. Rejsen er kun lige begyndt.

Himmeljægerne vil gribe og fascinere børn fra 9 år. Bogen er perfekt til en fælles højtlæsningsoplevelse.

Besøg seriens hjemmeside

Steven Hunt & David Richardson: Himmeljægerne. Oversat af Gry Kappel Jensen. Turbine, 2010.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. Hvornår kommer den så Zenia 🙂

  2. Tjo. Det er nok forlaget du må spørge:) 2eren er udkommet på engelsk – http://thecloudchasers.com/books.html