Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Stephenie Meyer: Nymåne

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Stephenie MeyerUdskriv anmeldelsen • 29. april, 2009

nymaaneKun en ting er værre end at elske en vampyr – at miste en vampyr.

Er man kæreste med en vampyr, og der er vendt op og ned på hele ens verden, er det eneste, man ønsker sig til sin fødselsdag, en helt normal dag. Men Bellas fødselsdag bliver alt andet end almindelig. Helst vil hun bare glemme sin 18 års fødselsdag, da det betyder, at hun nu er ældre end Edward, som for evigt vil forblive 17 år. Det eneste, hun ønsker sig, er, at han vil bide hende, så hun kan blive en vampyr og være sammen med ham for altid. Men det er et ønske, han ikke kan give hende. Han vil ikke ofre hendes liv og fordømme hende til et evigt liv i udødelighed.

Familien Cullen holder en fest for Bella, hvor et uskyldigt uheld får skæbnesvangre konsekvenser. Bella skærer sig på gavepapiret, og en enkelt blodsdråbe er nok til at friste familien Cullen. Edward får Bella i sikkerhed, men for at undgå at bringe hende i fare igen beslutter familien Cullen at forlade Forks.
Da Edward er rejst, falder Bellas verden fra hinanden. Meningen med hendes liv er pludselig borte, og med et knust hjerte lever hun sit liv i trance, alt imens farerne langsomt sniger sig nærmere.

Twilight-sagaen er en moderne og noget anderledes Romeo og Julie historie, og forfatteren bruger åbenlyst Shakespeares mesterværk som reference i Nymåne. Det er ikke bare en umulig kærlighed mellem to rivaliserende familier, men mellem to helt forskellige arter, og en lykkelig slutning synes umulig. Men kærligheden er stor og historien fængslende, for man vil så gerne tro på en kærlighed, der kan overvinde alt. Nymåne er da også ligesom Twilight meget romantisk. Følelserne, begæret og savnet er så intens beskrevet, at man næsten får åndenød, og man føler virkelig Bellas smerte, da hun mister sin Edward.

Men midt i al romantikken præsterer Nymåne også det, jeg savnede lidt i Twilight, nemlig mere aktion og spænding. Legender og myter om vampyrer og varulve bliver i højere grad trukket ind i historien, og flere personer får en afgørende rolle i en historie, som fortsat bliver mere interessant og nuanceret. Jeg ser frem til at læse videre i Eclipse, som efter sigende skulle komme på dansk til efteråret.

Stephenie Meyer: Nymåne (Twilight ; 2). Oversat af Tina Schmidt. Carlsen, 2009, 607 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (10 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. det er klart en af de bedste bøger jeg har læst og jeg glæder mig til Eclipse kommer på dansk
    den15. August og jeg glæder mig til at se den i biografen

  2. Kan snart ikke vente på filmen – der er bare LÆNGE til november!!! New Moon er super god – virkelig sørgelig men samtidig god. Jacob er bare den bedste ven. Man lærer ham rigtigt at kende i 2’eren.. Da jeg havde læst Eclipse havde jeg faktisk ondt af ham… Men tror jeg er en af de ganske få der kan føle med ham og måske en overgang vaklede mellem ham og Edward. Håber ik jeg afslører for meget…