Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Stå op: Godmorgenhistorier af 11 danske stand-up-komikere

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Asmus Brandt, Dan Anders, Elias Ehers, Geo, Mads L. Brynnum, Mette Frobenius, Povl Carstensen, Sanne Søndergaard, Thomas Hartmann, Thomas Wivel, Vicki BerlinUdskriv anmeldelsen • 8. maj, 2009

staaopHvorfor ikke starte dagen med en historie?

Det er ideen med STÅ OP!, hvor 11 af Danmarks bedste standup´ere har bidraget med hver en finurlig historie. Hvorfor skal man kun læse godnathistorier? Det er ikke det eneste, der er vendt på hovedet i denne bog.

Kan man være sikker på, hvem der er dukken, og hvem der er bugtaleren? Alle vil da være prinsesser eller…? Otto, er han ikke et næsehorn? Ole Lukøje får børn til at sove, gør han ikke? Eller er det Elo Øjenåbner? Og har pingvinerne virkelig en dødsliste?
Fælles for de 11 historier er, at intet er, som man regner med.

“Vi har endnu en person, vi vil have på dødslisten,” nærmest skreg den lille pingvin. Flere af de andre dyr måtte vende sig om for ikke at komme til at grine. Pingvinernes dødsliste var et emne på hvert eneste stormøde.
“Og hvem skal vi så have på denne gang?” spurgte elefanten.
“En bleg mand med grimt tøj og briller der kiggede på os og sagde, vi så skravlede ud. Den fornærmelse finder vi os ikke i! Der er kun en mulighed: han må dø!”
“JAAAA! DØ! DØ!” råbte alle de andre pingviner i kor.
“Javel,” svarede mødelederen diplomatisk. ” Jeg sætter ham bagerst på listen. Det bliver som nummer … 1421, tror jeg.”

STÅ OP! Er en sjov og finurlig bog. Nogle af historierne kan godt virke lidt langt ude, men så vågner man da! Og det ville også skuffe, hvis en flok standup´ere skrev lige ud af landevejen og gabende kedeligt. Det gør de heldigvis ikke.
Historierne er illustreret af Anders Arhøj og Venum Yum. Tegningerne er lige så farverige og finurlige som historierne.

Jeg kan godt lide STÅ OP! som jeg vil vove at påstå også kan læses om aftenen.

Bogens forfattere er: Thomas Hartmann, Geo, Mads L. Brynnum, Mette Frobenius, Sanne Søndergaard, Asmus Brandt, Elias Ehers, Dan Andersen, Thomas Wivel, Vicki Berlin og Povl Carstensen.

STÅ OP! er i øvrigt ikke den første antologi med morgenhistorier. Sidste år udkom Godmorgenhistorier af Lars Daneskov, Politikens Forlag.

Godmorgenhistorier af 11 danske standup-komikere, STÅ OP! Illusteret af Anders Arhøj/Venum Yum, Phabel 2009, 160 sider, Kr. 199,-

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.