Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sofia Nordin: Overlevelsesturen

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Sofia NordinUdskriv anmeldelsen • 5. november, 2008

En realistisk historie om mobning og venskab.

Amanda går i 6. klasse og er de andres yndlingsmobbeoffer. Sådan har det vist altid været, og Amanda har accepteret tingenes tilstand og forsøger konstant at gøre sig så usynlig som muligt.

Da klassen skal på overlevelsestur i Värmland, sker der en ulykke. På en tur i gummibåd ned af den rivende fos ryger Amanda i vandet, og sammen med supermobberen Philip driver hun langt væk fra de andre. Da de redder sig i land, farer de vild, og våde og forkomne bliver de nødt til at arbejde sammen for at klare skærene alene ude i den store skov; hvor det hurtigt viser sig, at Amanda måske er den af de to, der er bedst rustet til at overleve, da hun ved, hvordan man finder noget at spise.

”Overlevelsesturen” er en fin hverdagshistorie med et veldrejet dramatisk tvist, der fungerer med få og realistiske virkemidler.
Amanda finder en ven, og det gør Philip også. Begge lærer noget om overlevelse både på det elementære og det lidt mere eksistentielle niveau. Slutningen er ikke lyserød men åben – budskabet er tilgengæld klokkeklart: Når man får betydning for en anden, opstår troen på, at man selv har værdi og betydning.

Sofia Nordin: Overlevelsesturen. Oversat af ved Susanne Vebel efter Äventyrsveckan. Forside: Karen Borch. Carlsen, 2004. 110 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (12 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.