Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sissel Bøe & Peter Madsen: Troldeliv 1-3

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Peter Madsen, Sissel BøeUdskriv anmeldelsen • 15. november, 2009

troldeliv1Skønne troldeunger på spil

Valhalla-tegneren Peter Madsen og hans kone Sissel Bøe har i flere år arbejdet på billedbogsserien Troldeliv. De første 3 bøger er nu udkommet. Vi følger de livlige troldetvillinger Paja og Pajko og deres store, muntre troldefamilie med troldefar, troldemor, søskende og husdyr. Den nysgerrige Paja og den dovne Pajko er et umage par, som forstår at udfordre deres omgivelser. De herlige troldeunger, som ikke tåler dagslys og lyden af kirkeklokker, bor i troldehulen under det gamle egetræ i den store, mørke skov.

I første bind Rødder forsøger Paja og Pajko at skaffe en helt særlig gave til Troldefars fødselsdag. Jagten på den magiske rod med troldekraft og fejringen af Troldefar forløber ikke helt som planlagt.

Menu til troldefest:
”Her er troldsmørkager, kastanjekiks og barkboller med regnormefars. Ja, og så den store fødselsdagslagkage, selvfølgelig! I dag er den fyldt med larvecreme og kløverblomster, og Mor Æna har pyntet den med flotte, røde slimsvampe.”

I Bedstevenner, andet bind, er alle troldeunger med troldemor i skoven for at samle urter. Pajko bliver uvenner med Paja, og for at vise sit mod spiser han fluesvamp og bliver livsfarligt syg. Paja er hans redning, da det lykkes hende at skaffe troldkirsebær, som kan redde ham.

I 3. bind, Spor, fortælles om Paja og Pajkos farefulde færd i skoven på jagt efter lossen. De vil undersøge, om lossens magiske blik kan se direkte ind i trolde, og værre endnu, spiser lossen trolde?

De fantastiske illustrationer er skabt af tegner, forfatter og filmskaber Peter Madsen, som er kendt for Valhalla og Menneskesønnen. På trods af det mørke og dystre troldeunivers udstråler figurerne sjæl og varme og har et dejligt glimt i øjet. Sissel Bøe har skrevet historierne på baggrund af de nordiske traditioner og fortællinger.

Illustrationerne er flotte og stemningsfyldte. De er det bærende element i bøgerne. Min medlæser på 6 år kunne godt lide den uhyggelige stemning, som blev opvejet af humor og en spændende historie. Vi har også nærstuderet oversigten over troldefamilien og deres særegne kendetegn. Jeg blev især indfanget af de detaljerige og fantasifulde tegninger, som er i vanlig Peter Madsen stil. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden og flere bind er under udarbejdelse.

Læs mere om serien på www.troldeliv.dk. Her kan du læse mere om troldefamilien, det særlige troldeblik og om trolde generelt.

troldeliv2 troldeliv3

Sissel Bøe: Rødder, Bedstevenner & Spor (Troldeliv 1-3). Illustreret af Peter Madsen. Carlsen, 2009, 36 sider pr bind.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.