Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sisse Ramholt & Toril Bækmark: Den ensomme hånd

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Sisse Ramholt, Toril BækmarkUdskriv anmeldelsen • 3. maj, 2006

Sisse Ramsholt: Den ensomme håndFantastisk smuk, rørende og lyrisk fortalt historie om den helt store (umulige) kærlighed

Denne bog er så god, at jeg blev nødt til at læse den to gange efter hinanden. Snublende labbede jeg ordene i mig den første gang. Anden gang nød jeg at smage lidt længere på dem. Den ensomme hånd er et originalt mesterværk, som efterlader en mæt læser lækkersulten efter mere.

En ensom og overset hånd med et vågent øje på hver finger hvirvler frygtløs igennem natten. Hånden er af den barske, lidt skumle slags, der lukker alle fingrene pånær den midterste, og efterlader sig gerne smadrede vinduer uden skrupler eller uddeler ørefigner til andre natterejsende. Endestationen for håndens hærgen er en trist og kilden bænk. Her venter hånden på pigen med det blæksorte hår. Hånden er helt og aldeles forelsket i pigen, og i hendes selskab krakelerer den hårde facade og efterlader en kæk dansende charmerende hånd. Men ak, pigen med det blæksorte hår ænser den ikke, hvilket driver hånden ude i en fortvivlet og desperat tilstand, der gør, at den rent visner…
Historien slutter ikke der men mere får I ikke ud af mig.

Jeg er ualmindeligt begejstret for denne fuldendte bog om Den ensomme hånd. Et poetisk sprog akkompagneres af liflige, lette og helt skæve illustrationer, der stemningsfuldt helt er tilpasset det univers, historien folder sig ud i. Den ensomme hånd er en fortælling i mol, der smukt smyger sig ind i læseren sind.
Forfatteren Sisse Ramholt og illustratoren Toril Bækmark har skabt noget helt unikt og helstøbt. Tillykke med det – og kom venligst med mere af samme slags. Snart.

Den ensomme hånd er en af den slags bøger, man ville ønske, at man selv kunne have kradset ud af hovedet, men nu er det næstbedste at give den til andre. Det betyder for mit vedkommende, at jeg har dækket mig ind, hvad angår værtindegaver, fødselsdagsgaver etc. det næste lange stykke tid: en ensom hånd at trykke.

Sisse Ramholt: Den ensomme hånd, illustreret af Toril Bækmark. Attika, 2006.
Forside: Toril Bækmark

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.