Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sisse Ramholt & Toril Bækmark: Drengen der voksede for meget

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Sisse Ramholt, Toril BækmarkUdskriv anmeldelsen • 14. januar, 2011

En navnløs dreng fødes ind i en travl familie med forældre, der er helt tossede med at danse tango. Heldigvis starter alle jo med at være helt små, og i begyndelsen stopper de ham i lommen, gør forældrene, mens de danser tango. Drengen vokser, som børn jo altså gør, men de folder ham blot på midten, og da det heller ikke er nok, stopper de ham i en trækvogn, så han er let at skubbe rundt med.
Men det slutter ikke der. Drengen vokser og vokser – helt ud af skolen og af hjemmet, og det eneste sted, hvor der er plads til ham, er ude i skoven. Måske.

Drengen der voksede for meget er en poetisk og sørgmunter fortælling, der vokser frem som et fabulerende eventyr, men efterlader læseren med en klump i halsen.
Symbolikken er snigende men ikke spor uklar. Vi kender alle, eller har selv været, et barn, der blev foldet væk og var lidt i vejen for forældrenes ønsker eller forventninger til livet.
Historien er veldrejet og vil kildre små ører fra 5 år. Illustrationerne krøller sig om fortællingen og er på en gang både diskrete og meget ekspressive.

Dette er makkerparret Ramholt og Bækmarks tredie finurlig fortælling. Det er godt at børnelitteraturen har dem!

Sisse Ramholt & Toril Bækmark: Drengen der voksede for meget. Forlaget Tankestreg, 2010.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.