Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Silja Bødker: Til døden, anda!

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Silja BødkerUdskriv anmeldelsen • 20. juli, 2007

Silja Bødker: Til døden, anda!Mere drama og spænding i 2. bind om Djengis Khan

Temujin skal redde sin kone og derfor har han brug for kampfæller. Han samler den omkring sig og møder igen sin blodbror Jamuga. De to knyttes tæt sammen, men desværre er de begge stolte mænd der er født til at lede. Der giver snart knas i venskabet og det bliver ikke bedre af at Jamuga er uligevægtigt og styres af sine mørke sider. Efter en strid bryder Temujin op og snart har den karismatiske leder samlet sin egen klan. Selvom han hverken har status eller alderen til at lede. Det vækker harme hos lederne af de andre klaner, særligt fordi mange mænd fortrækker Temujin’s styreform frem for de gamle lederes. Nu kommer de to blodbrødre til at stå på hver sin side i en kamp på liv og død.

Til døden, anda! er en både spændende og medrivende opfølger til første bog i serien om Djengis Khan. Vi kommer endnu tættere på hovedpersonen, som har udviklet sig meget.
Han har (næsten) lært at styre sit temperament og formår at samle mænd omkring sig. Ikke kun via. sine talegaver og store personlighed, men også ved at være retfærdig. Det sætter ham i modsætning til blodbroderen Jamuga som styrer gennem frygt og ofte straffer uvilkårligt. Det fører til oprør, mens Temujin får loyalitet og støtte.

Som det første bind i serien er også denne bog actionpakket, men samtidig lægges der vægt på Temujin’s forhold til hans kone og hans glæde over den voksende familie. Det gør at bogen vil appellere til både piger og drenge.
Vi får også større indsigt i den verden Temujin lever i. Her kan man gå fra mægtig mand til slave på en enkelt dag og kvindernes position er meget afhængelig af deres mænd. Ægteskabet er heller ikke fast. F.eks bortgiftes Temujin’s kone under sit fangenskab.
Denne fortælling veksler fint mellem spændende kampscener og mere beskrivende scener. Vi oplever Temujin opbygge sin første spæde magtbase og det er ikke kedeligt at overvære.
Som den første bog vil denne appellere til forskellige grupper. Dem som vil have spænding og dem der elsker det historiske snit. Begge grupper vil blive tilfredsstillet.
2. bind i historien om Djengis Khan er velsignet fri fra 1. binds store spring i tid og handling. Det er en klar styrke. Desuden samles mange tråde og personerne tegnes skarpere op. Bødker lægger også krummer ud til næste store eventyr for vores helt.

Til døden, anda! er en både solid og veliscenesat opfølgning på Blodbrødre, som også var rigtig god. Jeg glæder mig til at høre mere om Temujin, han er et interessant bekendtskab.

Silja Bødker: Til døden, anda! (Djengis Khan;2) Sisters, 2007.
Forside: Birdie Poulsen

Læs anbefalingen af 1. bind i serien om Djengis Khan her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.