Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Silja Bødker: Blodbrødre

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Silja BødkerUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Silja Bødker: BlodbrødreTemujin er født til store gerninger, men hans fremtid bringes i fare, da hans far myrdes. Pludselig er verden et meget farligt sted, som kun den stærkeste overlever…

Temujin’s barndom på sletterne er lykkelig, men alt ændres da faderen dør. Familien mister deres position i stammen og da Temujin fanges af fjender og gøres til slave ser alt sort ud.
Temujin’s temperament og egenrådighed bringer ham kun konflikter med stammens leder. Selvom han stadig er teenager, har han skabt sig magtfulde fjender. Heldigvis har hans karismatiske personlighed også skaffet ham en stor mængde tilhængere, som godt kan lide den handlekraftige unge mand.

Denne første del i serien Djengis Khan er et spændende og fascinerende glimt ind i en meget fremmedartet verden fuld af sære regler og skikke.
Her er familien og klanen alfa og omega for overlevelsen. Lovene er strenge og straffene hårde, hvis man træder ved siden af. Men i denne verden kan mod, styrke og beslutsomhed også vække beundring og bringe en langt.

Temujin er en kompliceret helt med mange facetter og ikke alle er lige behagelige. Særligt hans blodtørst. Men alligevel holder man med og af ham. Som bogens personer, tryllebindes læseren af den unge mands store personlighed og man ender med at kunne lide en hovedperson som faktisk ikke altid er særlig sympatisk. Ja, man kan faktisk ikke lade være med at heppe på ham.

Selvom sympatien således klart er på Temujins side er hverken forfatter eller hans nærmeste blind for hans fejl. Hans impulsive natur får ham gang på gang ud i problemer og hans nærmeste forsøger (forgæves) at styre ham udenom.
Til hans ros skal det dog siges at han aldrig er bleg for at rette op på sine fejltagelser. Tværtimod og uheldigvis faktisk. For disse forsøg på at rette op får ham tit ud i større vanskeligheder.

Blodbrødre er fuld af action og spænding. Det er bestemt ikke et kedeligt liv Temujin lever og man trækkes nærmest viljeløst med fra den ene situation til den anden. Det er interessant og begivenhedsrigt, men desværre lider bogen lidt under store spring i handlingen. F.eks. får Temujin’s mor at vide, at han er blevet fanget og så springer vi hastigt videre til hans flugt. Her ville jeg gerne have hørt mere om fangenskabet eller i det mindste oplevet tilfangetagelsen. Det er dog ikke en graverende fejl og man kan sagtens følge med og acceptere handlingen.

Bogens målgruppe er fra ca. 14 årige og fremefter, men en lidt yngre målgruppe kan sagtens være med. De vil sikkert også tiltrækkes af den lidt barnlige forside. Det er lidt en skam, for historien er både god og solid.
Man kan læse bogen for spændingens skyld og man kan læse den for det historiske element.
Jeg synes at Blodbrødre er en flot udgivelse fra det nystartede forlag Sisters og jeg er bestemt ikke ked af at fortsættelsen allerede ligger klar på bordet. Det bliver interessant at se hvordan vores temperamentsfulde hovedperson klarer sig fremover.

Silja Bødker: Blodbrødre, 1. del af serien om Djengis Khan. Sister, 2007. Forside: Birde Poulsen.  

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.