Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Shannon Dale: Prinsesseakademiet

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Shannon DaleUdskriv anmeldelsen • 19. november, 2007

Shannon Dale: PrinsesseakademietAlle piger vil gerne giftes med en prins. Vil de ikke?

På Eskel-bjerget lever folk, som de altid har gjort. De fleste arbejder i stenbruddet, hvor de værdifulde vegasten findes. Men ikke Miri. Hendes far har forbudt hende, at sætte sine ben i stenbruddet. Derfor føler Miri sig tit udenfor, for alle andre børn arbejder der.
Miri må passe huset sammen med sin storesøster Marda. Dagene går med pligter. Men en dag kommer kongens soldater til byen.
Prinsen skal finde sig en kone, og præsterne har tydet varslerne. Den nye prinsesse skal findes på Eskel-bjerget.
Alle piger føres med til prinsesseakademiet, hvor de skal uddannes og trænes til at blive prisesser. Når der er gået et år, kommer prinsen og udvælger sin kone.
Pigerne følger modvilligt med. Også Miri.
Der er strenge regler på akademiet. Og for en selvstændig og åbenmundet pige som Miri, er det ikke nemt. Slet ikke når sådan en som Olana er lærer.
De andre piger bliver trætte af Miri. Vil hun da slet ikke være prinsesse? Hun skal i hvertfald ikke ødelægge det for dem.

Miri er en pige med ben i næsen og nem at holde af. Igennem historien udvikler hun sig fra en pige til en moden ung dame.
Prinsesseakademiet er en anderledes bog. Lidt svær at komme i gang med. Man skal flere kapitler ind i bogen, før der “sker noget”. Men historien udvikler sig og bliver spændende.
Der bruges mange billedbeskrivelser i bogen, som kan blive trættende “…den var som en kæmpestor åben mund, der kunne sluge dem alle sammen på en gang.”

Shannon Hale har vundet flere priser for denne roman.

Shannon Hale: Prinsesseakademiet. Oversat af Bente Kastberg. Carlsen 2007

På forfatterens hjemmeside kan man læse meget mere om Prinsesseakademiet.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.